Εντατικοποιεί τους ελέγχους για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα ο ΕΦΕΤ
Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στην Ελλάδα προανήγγειλε ο ΕΦΕΤ, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το καταναλωτικό κοινό ότι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του προγράμματος του 2003 δεν έχουν προκύψει μη κανονικά δείγματα.
Εντατικοποίηση των ελέγχων με σκοπό τη διασφάλιση ότι οι επισημάνσεις των τροφίμων ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο τους προανήγγειλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (EΦET), με αφορμή το θόρυβο σχετικά με τη χρήση και κατανάλωση γενετικά τροποιημένων οργανισμών στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι από τους ελέγχους του 2003 δεν έχουν προκύψει μη κανονικά δείγματα, ενώ από τους ελέγχους του 2002 είχε προκύψει ότι το 5,7% περιείχε γενετικά τροποιημένα συστατικά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φορέα, από το Δεκέμβριο του 2000 ξεκίνησε Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχων, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα και στο πλαίσιό του έχουν ληφθεί περισσότερα από 300 δείγματα πρώτων υλών και τελικών προϊόντων που καταναλώνονται από τον ελληνικό πληθυσμό.
Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα μια σαφής αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με την ύπαρξη γενετικά τροποποιημένων συστατικών στα τρόφιμα, αλλά και για την αποτροπή προσπαθειών παραπλάνησης των καταναλωτών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.