
Δεν πρέπει να αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους σε μειονεκτική θέση, δήλωσε ο Τ.Μίλερ
Συνάντηση με τον Π.Μολυβιάτη είχε ο Τ.Μίλερ. Ο Αμερικανός πρεσβευτής τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο «όχι» των Ελληνοκυπρίων δεν πρέπει να ανακόψει τη δυναμική για επίλυση. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους κατοίκους των κατεχομένων σε μειονεκτική θέση, είπε.
38
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μίλερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι χρήσιμο να μιλά κανείς τώρα για τις εξελίξεις που έρχονται. «Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο και πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ταχθεί με σαφήνεια υπέρ της επανένωσης της Κύπρου» τόνισε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι αρνητική η απάντηση του κυπριακού λαού στο δημοψήφισμα ο Αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε ότι η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί και εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να αφήσουμε τους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Κύπρου σε μειονεκτική θέση.
Σε άλλο ερώτημα σχετικά με τις θέσεις της Αθήνας, ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πήρε θέση, ζύγισε τα θετικά και τα αρνητικά και έκρινε ότι στη ζυγαριά βάρυναν περισσότερο τα θετικά. Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι οι επαφές του αμερικάνικου παράγοντα σε όλη τη διαδικασία ήταν χρήσιμες και παρέπεμψε στα αποτέλσματα του δημοψηφίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τα ονόματα που ακούγονται για την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι
- Αγία Βαρβάρα: Σοβαρή συμπλοκή ανάμεσα σε δύο 19χρονες – Την έσπρωξε σε τζαμαρία
- Δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: «Δύο τραύματα θα ήταν θανατηφόρα ακόμα κι αν δεν έπεφτε στο νερό»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
- Για την Μπιενάλε της Βενετίας, τέχνη και εγκλήματα πολέμου δεν πάνε μαζί
- Τρομερή ατάκα του Αρμπελόα: «Δεν με νοιάζει αν ο Εμπαπέ κάνει like στον Μουρίνιο ή στην Τζούλια Ρόμπερτς»
