Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προανήγγειλε ο Γ.Γιακουμάτος

Ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προανήγγειλε ο Γ.Γιακουμάτος

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επισήμανε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα την αλλαγή της ονομασίας του Οργανισμού, «ώστε να αναδεικνύεται ο ρόλος και η κοινωνική του προσφορά».

71

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επισήμανε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκη 96.5.

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επισήμανε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα την αλλαγή της ονομασίας του Οργανισμού, «ώστε να αναδεικνύεται ο ρόλος και η κοινωνική του προσφορά».

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του πολυδιάστατου κοινωνικού προσώπου του Οργανισμού, ξεκινώντας από τη δημιουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα, με τη ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης των συμμετεχόντων – δικαιούχων και στους δημοσίους υπαλλήλους και στους αγρότες» σημείωσε ο υφυπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκη 96,5.

Τόνισε δε ότι εντός των επόμενων μηνών ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα λειτουργεί με πλήρη μηχανοργάνωση.

Ο τρόπος στελέχωσης ωστόσο του Οργανισμού έχει γεννήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο και τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Αφετηρία της αντιπαράθεσης υπήρξε η διαμαρτυρία του κ. Πολυζωγόπουλου τη Δευτέρα, όταν υποστήριξε ότι διορίστηκε αντί να εκλεγεί ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στην ΟΣΠΑ), Ευστάθιος Πεκιάς, για να τοποθετηθεί στη θέση του α αντιπροέδρου ο επίσης συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Πελοπίδας Καλλίρης αντί του προτεινόμενου από τη Συνομοσπονδία Σπύρου Στάμου (ΠΑΣΚΕ).

Απαντώντας σε επιστολή του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έκπληξή του για τις ενστάσεις που διατυπώνει ο κ. Πολυζωγόπουλος καθώς, όπως ανέφερε, η όλη διαδικασία δρομολογήθηκε σε συνεννόηση με τη Συνομοσπονδία.

Ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι είχε βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την εναλλαγή στη διάρκεια της θητείας του α αντιπροέδρου με την διαδοχική τοποθέτηση του Πελοπίδα Καλλίρη (ΔΑΚΕ) και του Σπύρου Στάμου (ΠΑΣΚΕ), αλλά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να προηγηθεί η θητεία του εκπροσώπου της.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies