Το ΝΑΤΟ χρειάζεται τη Ρωσία, δήλωσε από τη Μόσχα ο Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ
Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, σε μία προσπάθεια να πείσει τη Μόσχα ότι η διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν αποτελεί απειλή για αυτήν. «Το ΝΑΤΟ χρειάζεται τη Ρωσία και η Ρωσία χρειάζεται το ΝΑΤΟ» δήλωσε.
Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, σε μία προσπάθεια να πείσει τη Μόσχα ότι η διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν αποτελεί απειλή για αυτήν.
«Θεώρησα καθήκον μου να πείσω (τους Ρώσους) ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν κρύβει κάποιο απώτερο σκοπό. Το ΝΑΤΟ θέλει τη συνεργασία. Το ΝΑΤΟ χρειάζεται τη Ρωσία και η Ρωσία χρειάζεται το ΝΑΤΟ» δήλωσε σε συνέντευξή του σε ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον Βλ.Πούτιν ο γγ του ΝΑΤΟ επισήμανε πως είναι προσωπικός του στόχος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να ενισχύσει τις σχέσεις της Συμμαχίας με τη Ρωσία.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά δύσκολα (η τρομοκρατία, η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα Βαλκάνια) για να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα χειριστούμε μόνοι μας» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας.
Ο Βλ.Πούτιν, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «η διεύρυνση της Συμμαχίας δεν μπορεί να εμποδίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως για παράδειγμα στη Μαδρίτη, ούτε να ομαλοποιήσει την κατάσταση στο Αφγανιστάν».
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα η διεύρυνση να ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και να ενδυναμώσει τη διεθνή ασφάλεια.
«Γι αυτό το λόγο πρέπει να ενισχυθεί και η εμπιστοσύνη στις σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας» κατέληξε.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.