Έως τα μέσα Μαΐου θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών
Περί τα μέσα Μαΐου θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένου ότι τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια θα συνεδριάσουν μετά το Πάσχα. Το θέμα εξέτασε ο υφυπουργός Παιδείας με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.
Περί τα μέσα Μαΐου θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένου ότι τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια θα συνεδριάσουν αμέσως μετά το Πάσχα. Το θέμα συζήτησαν ήδη ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Καλός με τις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Ο υφυπουργός δήλωσε στους συνδικαλιστές των δύο Ομοσπονδιών ότι έγινε η αντικατάσταση των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και θα ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις των οργάνων για τις μεταθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών είχαν γίνει στις 21 Μαρτίου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59