
Κάτω από τα 1,20 δολάρια υποχώρησε το ευρώ
Μέχρι και κάτω από τα 1,20 δολάρια υποχώρησε τη Μ.Τρίτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να ανακάμψει στη συνέχεια, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ δεχνουν βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.
27
Ενισχυμένο παραμένει τη Μ.Τρίτη το δολάριο έναντι του ευρώ, ενώ η ισοτιμία του με το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε πάνω από τα 106 γεν, εν μέσω φημολογιών ότι ιαπωνικά επενδυτικά ταμεία προχωρούν σε τοποθετήσεις στο εξωτερικό με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.
Το ευρώ απομακρύνθηκε ελαφρώς από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών (1,1980 δολάρια ανά ευρώ) στα οποία υποχώρησε στον απόηχο της ανακοίνωσης ιδιαίτερα ισχυρών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.
Οι ενδείξεις για την πολυαναμενομένη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες.
Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε, στις 13:00 ώρα Ελλάδος, με 1,2096 δολάρια, έναντι 1,2017 δολαρίων τη Μ.Δευτέρα. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαινόταν στα 128,36 γεν, έναντι 126,07 γεν.
Το δολάριο παράλληλα ισοδυναμούσε με 106,11 γεν, έναντι 104,88 γεν τη Μ.Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΕΛΑΣ: Η αλήθεια δεν μπαζώνεται, ούτε οι πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη
- Το «ξύλο» στην προπόνηση, οι… 4 φορ του Ολυμπιακού, ο Φίλης και η θέση του δεξιού μπακ
- Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη

