43

Επαφές για το θέμα της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξεκινά αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση με εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας ζητεί αυξήσεις της τάξεως του 8%, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις προτείνουν αυξήσεις 3,2%.

Πάντως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, το συνδικαλιστικό κίνημα φέρεται πρόθυμο να συζητήσει τη χορήγηση κλιμακωτών αυξήσεων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση των χαμηλόμισθων. Δηλαδή προτείνεται να δοθεί αύξηση 8% σε όλους όσοι αμείβονται με τα κατώτερα όρια της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας θα συναντηθεί το προεδρείο της ΓΣΕΕ και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχει επαφές με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΒ.

Στις 15 Απριλίου αναμένεται νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις και σε περίπτωση που και αυτή αποβεί άκαρπη, η Συνομοσπονδία σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Απασχόλησης δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα των αυξήσεων. Ωστόσο, βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ενίσχυσης όσων αμείβονται με τα κατώτατα όρια της σύμβασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ