Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Να μην ψηφίσουν μόνο με το συναίσθημα καλεί τους Ελληνοκύπριους ο Κ.Στεφανόπουλος

Να μην ψηφίσουν μόνο με το συναίσθημα καλεί τους Ελληνοκύπριους ο Κ.Στεφανόπουλος

Έκκληση προς τους Ελληνοκύπριους να μην επηρεάσει μόνο το συναίσθημα την όποια απόφασή τους στο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του σχεδίου Ανάν απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας την Κυριακή από το Μεσολόγγι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

71

Έκκληση προς τους Ελληνοκύπριους να μην επηρεάσει μόνο το συναίσθημα την όποια απόφασή τους στο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του σχεδίου Ανάν απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας την Κυριακή από το Μεσολόγγι, όπου βρέθηκε, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της ηρωικής εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

«Όσοι πάρουν τη σχετική απόφαση και αναλάβουν τις σχετικές ευθύνες θα χρησιμοποιήσουν ασφαλώς πολλά κριτήρια, τα οποία τα ξέρουν εκείνοι καλύτερα από εμάς. Κριτήρια τα οποία καταλήγουν σε αρνητική και κριτήρια που καταλήγουν σε θετική άποψη και απόφαση. Ήθελα να τους παρακαλέσω» τόνισε με έμφαση ο κ. Στεφανόπουλος, «να μην περιλάβουν μεταξύ αυτών των κριτηρίων ένα και μόνο, το συναισθηματικό, το οποίο βαρύνει πάρα πολύ σ αυτή την υπόθεση, αλλά το συναίσθημα πολλές φορές κάνει τις σωστές αποφάσεις να παρεκκλίνουν από το στόχο».

«Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποβάλλοντας το συναίσθημα πρέπει να προσδεθούν προς τη μια ή την άλλη άποψη, θα είναι καλό και χρήσιμο με ηρεμία, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό να αποφασίσουν για το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον της Ελλάδος» συμπλήρωσε.

Γι αυτό το μέλλον της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε απόλυτα αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι η αισιοδοξία του αυτή πηγάζει από δεδομένα του παρελθόντος και της πραγματικότητας. «Αισιοδοξία που στηρίζεται στο Μεσολόγγι, στο ξεκίνημα του ελληνικού έθνους κατά τη νεότερη εποχή μας, για να φτάσουμε σήμερα σε πολύ υψηλό επίπεδο» εξήγησε.

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε επίσης ο παριστάμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι όλες οι εξελίξεις είναι ανοικτές. «Αναμένουμε το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την οποιαδήποτε απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας ότι αποτελούν μοναδική ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές της σε όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης στη λήξη της θητείας του στον προεδρικό θώκο και, αποχαιρετώντας το λαό του Μεσολογγίου, είπε ότι η λήξη αυτή αποδεικνύει και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Το δημοκρατικό μας πολίτευμα, που αποτελεί τη βάση του δημόσιου βίου, δίνει το δικαίωμα σε κάθε Έλληνα πολίτη να διεκδικήσει και να καταλάβει το αξίωμα, που δεν είναι κληρονομικό ούτε συνεχές. Είναι σοφή η διάταξη που επιτρέπει δύο προεδρικές θητείες. Δεν έχουμε ανάγκη καμιάς μορφής άρχοντος και Προέδρου Δημοκρατίας που να ομοιάζει προς παλαιά συστήματα. Δημοκρατία σημαίνει οποιοσδήποτε εξ ημών να έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί κάθε αξίωμα και αυτό είναι το ύψος, το μεγαλείο της Δημοκρατίας» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Ο κ. Στεφανόπουλος παρέστη το πρωί στην επίσημη δοξολογία και μετά παρακολούθησε την πομπή μέχρι τον κήπο των ηρώων. Στο ιστορικό της Εξόδου της ηρωικής φρουράς του Μεσολογγίου αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το Μεσολόγγι δεν είναι μόνο ιστορία, αλλά και «ποίηση, γραμμένη με αίμα».

Στις εκδηλώσεις του Μεσολογγίου παρέστησαν επίσης η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies