
Συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής θα ενημερώσει την Παρασκευή τη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό, στη διάρκεια έκτακτης συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς στη Λουκέρνη.
53
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ενημερώσει το πρωί της Παρασκευής τη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό, στη διάρκεια έκτακτης συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσουν κριτική για τους διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης κατά τις συνομιλίες της Ελβετίας.
Ο Κ.Καραμανλής έκρινε αναγκαία την ενημέρωση των βουλευτών για το θέμα και ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Όπως προβλέπεται ο πρωθυπουργός θα λάβει το λόγο για δέκα λεπτά, και για πέντε λεπτά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, ενώ όλοι θα έχουν το δικαίωμα σύντομης δευτερολογίας.
Την Πέμπτη, ο Κ.Καραμανλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τα όσα συνέβησαν στη Λουκέρνη τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη λύση».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, και σημείωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το κείμενο του τελικού σχεδίου Ανάν, προκειμένου να τοποθετηθεί και ζήτησε νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του θέματος.
Επικρίνοντας τη λύση που προωθούν τα Ηνωμένα Έθνη, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για «σχέδιο επίσημης διχοτόμησης της Κύπρου», και ανέφερε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απειλεί με «μεγάλο τελωνειακό δασμό» τη Βρετανία εάν δεν καταργήσει φόρο ψηφιακών υπηρεσιών
- Η Ρωσία καταγγέλλει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ που «δεν διαθέτουν νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ»
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ