Δεν επιθυμούσε όλος ο ΕΛΑ επιθέσεις κατά ανθρώπινων στόχων, λέει η Μ.Μπόση
Με την κατάθεση της Μαίρης Μπόση συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη του ΕΛΑ. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι παρά τη συνεργασία ΕΛΑ και 1η Μάη, υπήρχαν ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ που δεν επιθυμούσαν χτυπήματα κατά ανθρώπινων στόχων, που είχε επιλέξει η 1η Μάη.
38
Συνεχίστηκε την Πέμπτη η κατάθεση της καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Μαίρης Μπόση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Η μάρτυρας διατύπωσε την άποψη ότι παρά τη συνεργασία των οργανώσεων ΕΛΑ και 1η Μάη, υπήρχαν ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ που δεν επιθυμούσαν τη μορφή χτυπημάτων κατά ανθρώπινων στόχων, που είχε επιλέξει η 1η Μάη.
Επανέλαβε επίσης την άποψη πως ο ΟΕΛΑ ήταν ξένη οργάνωση, καθώς ο τρόπος δράσης ήταν διάφορος σε σχέση με τα δεδομένα αντίστοιχων ελληνικών οργανώσεων.
Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με την επιστολή που είχε στείλει στον Τύπο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής, στην οποία ανέφερε ότι τα αρχεία της Στάζι έχουν αποδεικτική αξία, η κ. Μπόση υποστήριξε ότι ο κ. Παπαθεμελής είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος.
Η μάρτυρας είπε ακόμη ότι ενδεχομένως ο κ. Παπαθεμελής να ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να φέρει αποτελέσματα.
Στην κ. Μπόση υπεβλήθη επίσης ερώτηση από την έδρα για το αν συμμερίζεται κάποιες απόψεις που καταλογίζουν σε προηγούμενες κυβερνήσεις επιθυμία συγκάλυψης στοιχείων για το θέμα της τρομοκρατίας.
Η μάρτυρας υποστήριξε πως έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο την εκτίμησή της για καθυστέρηση που υπήρξε στην αξιολόγηση των στοιχείων που διέθεταν οι αρχές, ενώ επισήμανε ότι όταν ένα κράτος ενοχλείται, δρα.
Κατάθεση Νηστικάκη την Παρασκευή
Με την κατάθεση του πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Νηστικάκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ΕΛΑ. Η πρόεδρος με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Μπόση ζήτησε να βρίσκεται αύριο Παρασκευή στο δικαστήριο ο κ. Νηστικάκης.
Σημειώνεται ότι τόσο η κ. Μπόση όσο και ο κ. Νηστικάκης έχουν κληθεί να καταθέσουν μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Ακραία τοξικότητα και λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442