Αυξήσεις έως 8% στα δίδακτρα ζητούν τα ιδιωτικά σχολεία
Επισήμως τέθηκαν την Τετάρτη στο υπουργείο Ανάπτυξης από τους εκπροσώπους της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα δύο βασικά αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις από 6 έως 8% στα δίδακτρα της νέας σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.
Επισήμως τέθηκαν την Τετάρτη στο υπουργείο Ανάπτυξης από τους εκπροσώπους της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα δύο βασικά αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις από 6 έως 8% στα δίδακτρα της νέας σχολικής χρονιάς και στη συνέχεια για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.
Ειδικότερα το θέμα της απελευθέρωσης έθεσε ο κ. Ζαχόπουλος, εκπρόσωπος των ιδιωτικών σχολείων, ενώ το ζήτημα της αύξησης 6% με 8% των φετινών διδάκτρων ζήτησε ο φορέας των ιδιωτικών φροντιστηρίων.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου είχε την Τετάρτη σειρά συνάντησεων με εκπροσώπους των ιδιωτικών σχολείων καθώς και των φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών και άλλων κατηγοριών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Στους φορείς ο κ. Παπαθανασίου διεμήνυσε ότι σε πρώτη φάση δεν θα αιφνιδιάσει με αποφάσεις του τον κλάδο αλλά θα προηγηθεί διαρκής διάλογος, ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κοινές θέσεις.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59