Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων χωρίς τη μοριοδότηση εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών
Εναλλακτικές προτάσεις για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, χωρίς να αποτελεί αποκλειστική λύση η μοριοδότηση, καθώς αντίκειται στο Σύνταγμα, εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
53
Εναλλακτικές προτάσεις για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, χωρίς να αποτελεί αποκλειστική λύση η μοριοδότηση, καθώς αντίκειται στο Σύνταγμα, εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Απογευματινή της Κυριακής, υπάρχουν ενστάσεις για τον προωθούμενο μέχρι σήμερα τρόπο τακτοποίησης των συμβασιούχων, καθώς το σύστημα της μοριοδότησης έρχεται σε σύγκρουση με την συνταγματική επιταγή για ισότητα των πολιτών, ενώ ενδεχόμενη έκδοση «φωτογραφικών» προκηρύξεων, προκειμένου να προσληφθούν οι συμβασιούχοι με πριμοδότηση, αντίκειται ευθέως στο Σύνταγμα. Έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών μελετά εναλλακτικές προτάσεις για το ζήτημα.
Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται στηρίζεται σε ένα μεικτό σύστημα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται απευθείας μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου για την κατηγορία εκείνη των συμβασιούχων που πληρούν τις προϋποθέσεις και υπηρετούσαν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και προ της συνταγματικής αναθεώρησης, τον Απρίλιο του 2001, δηλαδή πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση για την μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Σε αυτήν την περίπτωση, χρονολογία – ορόσημο θεωρείται το 1999, όταν εκδόθηκε η σχετική κοινοτική Οδηγία, και αφορά διετή απασχόληση εκτάκτων έως τον Απρίλιο του 2001.
Η δεύτερη καθοριστική ημερομηνία είναι η 10η Ιουλίου, που προσδιορίζεται από την Οδηγία ως καταληκτική για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική. Στην περίπτωση αυτή θα επιλεγεί η κλιμακωτή μοριοδότηση των συμβασιούχων, κατ αναλογία του χρόνου προϋπηρεσίας.
Αυτό που προτείνεται είναι να μοριοδοτούνται οι έκτακτοι υπάλληλοι που τον Ιούλιο του 2002, συμπλήρωναν δύο χρόνια εργασίας, και δεν είχαν στις συμβάσεις τους διακοπή μεγαλύτερη των δύο μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)










![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442