Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Ένταση μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας με αφορμή την απόβαση ακτιβιστών σε διαφιλονικούμενο νησί

Ένταση μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας με αφορμή την απόβαση ακτιβιστών σε διαφιλονικούμενο νησί

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις Πεκίνου- Τόκιο με αφορμή την παρουσία Κινέζων ακτιβιστών σε διαφιλονικούμενο νησί στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Επτά άτομα συνελήφθησαν από τις ιαπωνικές Αρχές, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Ένταση επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στις σχέσεις Πεκίνου- Τόκιο με αφορμή την παρουσία Κινέζων ακτιβιστών σε διαφιλονικούμενο νησί στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Επτά άτομα συνελήφθησαν από τις ιαπωνικές Αρχές, γεγονός που προκάλεσε την οργή της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος τυυ κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κινέζων πολιτών και κάλεσε την Ιαπωνία να απελευθερώσει αμέσως τους ακτιβιστές.

Στο Τόκιο, το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, αφού πρώτα εξεταστούν από τις Αρχές.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η βραχονησίδα, στην οποία εντοπίστηκαν οι ακτιβιστές εντάσσεται στο σύμπλεγμα των νησιών Ντιαογιού, κατά την Κίνα, και Σενκάσους, κατά την Ιαπωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
Cookies