Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Υπέρ του διορισμού Ευρωπαίου συντονιστή ή επιτρόπου για την τρομοκρατία ο Ντε Βιλπέν

Υπέρ του διορισμού Ευρωπαίου συντονιστή ή επιτρόπου για την τρομοκρατία ο Ντε Βιλπέν

Υπέρ της δημιουργίας θέσης Ευρωπαίου συντονιστή ή επιτρόπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ταχθηκε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη.

38

Υπέρ της δημιουργίας θέσης Ευρωπαίου συντονιστή ή επιτρόπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας τάχθηκε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη.

«Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα» δήλωσε ο Ντε Βιλπέν αναφερόμενος στην πρόταση των ύπατου εκπρόσωπου της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα να διοριστεί ένας εμπειρογνώμονας, αρμόδιος για το συντονισμό της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό να επιζητούμε να συντονίσουμε καλύτερα τη δράση μας εμείς οι Ευρωπαίοι, όπως αυτό προτάθηκε από τον Χαβιέρ Σολάνα» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο Radio France Internationale. «Πιστεύω ότι πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας σε τεχνικό επίπεδο, τέτοιο που να μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την πραγματικότητα, να πολεμήσουμε καλύτερα την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Ντε Βιλπέν.

Το περιβάλλον του ύπατου αρμοστή της ΕΕ διευκρίνισε ότι ο λεγόμενος και «Κύριος Αντι-Τρομοκρατία», που θα τεθεί υπό τον Χαβιέρ Σολάνα, δεν θα είναι πολιτικός, αλλά ειδικός με γνώση των φακέλων, απορρίπτοντας έτσι κάθε συσχετισμό με το διορισμό του Αμερικανού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ.

Παράλληλα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ πρότεινε και τη σύσταση στο πλαίσιο του ΟΗΕ «σώματος αφοπλισμού», το οποίο θα μπορεί να διαπιστώνει αν μια χώρα έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Στην ίδια συνέντευξή, ο Γάλλος αξιωματούχος πρότεινε επίσης τη σύσταση «σώματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το οποίο θα ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για παραβάσεις από τις «αιμοσταγείς δικτατορίες», των οποίων η διατήρηση στην εξουσία θα κρίνεται απαράδεκτη.

«Παίρνοντας μαθήματα από την ιρακινή υπόθεση, προτείνουμε τη δημιουργία ενός σώματος αφοπλισμού, που σε μια κρίσιμη κατάσταση θα μπορεί επί τόπου να ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies