Αθώοι δηλώνουν οι έξι Σέρβοι κατηγορούμενοι για τη σφαγή στο Βούκοβαρ
Σε δήλωση αθωότητας προχώρησαν την Πέμπτη οι έξι Σέρβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία περίπου 200 ανθρώπων στο Βούκοβαρ το Νοέμβριο του 1991. Η δίκη, η πρώτη για εγκλήματα πολέμου που διεξάγεται στη Σερβία, θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.
53
Σε δήλωση αθωότητας προχώρησαν την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα της πρώτης μεγάλης δίκης για εγκλήματα πολέμου που διεξάγεται στο Βελιγράδι, οι έξι Σέρβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία περίπου 200 ανθρώπων στο Βούκοβαρ το Νοέμβριο του 1991.
Οι έξι Σέρβοι φέρονται ότι ανήκαν σε παραστρατιωτική ομάδα, η οποία προχώρησε σε μια από τις πιο αποτρόπαιες σφαγές, στη διάρκεια των ταραχών στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν γιουκοσλαβικές δυνάμεις μπήκαν στο Βούκοβαρ, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις το Νοέμβριο του 1991, οι κατηγορούμενοι απήγαγαν τους ασθενείς νοσοκομείου της πόλης, τους οδήγησαν σε μία αγροτική φάρμα και τους εκτέλεσαν. Οι σοροί τοποθετήθηκαν σε ομαδικό τάφο.
Οι τρεις εκ των έξι κατηγορουμένων, Ιβάν Αναστάσιεβιτς, Ίβιτσα Πέριτς και Στάνκο Βουγιάνοβιτς, παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στην πόλη, ωστόσο αρνήθηκαν ότι έλαβαν μέρος στην ομαδική εκτέλεση. Ακόμη τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δικάζονται για εγκλήματα πολέμου στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατηγορούμενοι ότι επέτρεψαν τη σφαγή στο Βούκοβαρ.
Η ακροματική διαδικασία στο Βελιγράδι θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου, προκειμένου το δικαστήριο να έχει στη διάθεσή του τις εκθέσεις από την Κροατία σχετικά με την εκταφή και την αναγνώριση των θυμάτων. Οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή έως και 20 χρόνια κάθειρξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει»
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
- Δήμος Λαμιέων: Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας
- Σπάτα: Επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας – Τρεις άνδρες ενεπλάκησαν με νοσηλευτές
- Ο Μπατούμ έρχεται στη Euroleague για τη Βιλερμπάν
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442