
Πρώτος στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, λέει ο Μ.Κεφαλογιάννης
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, «βασικός πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας», και η προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία είναι ένας από τους βασικούς στόχους του νέου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη.
27
«Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης των καθηκόντων που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνω την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» δήλωσε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα δεξιώσεων του ΥΕΝ.
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι πριν 27 χρόνια ένας άλλος Μανόλης Κεφαλογιάννης που εδώ και λίγους μήνες δεν βρίσκεται στη ζωή, αναλάμβανε το ίδιο υπουργείο από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ο νέος υπουργός χαρακτήρισε τη ναυτιλία ως ένα από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και προσδιόρισε ως στόχους:
* Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία.
* Την μετεξέλιξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, την προστασία του περιβάλλοντος και την Ολυμπιακή ασφάλεια.
* Την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής με τη συνεργασία του απερχόμενου υπουργού και όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης αναφέρθηκε στους οχτώ μήνες της θητείας του στο ΥΕΝ και είπε πως υποδέχεται και καλωσορίζει τον νέο υπουργό «ένα πολιτικό της νέας γενιάς της πατρίδας μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ποιοι δικαιούνται επιστροφή ενοικίου – Bonus και νέα εισοδηματικά όρια
- Εξοργισμένες
- Οι Αθώοι: Αποκαλύψεις και μυστικά
- Κεφαλονιά: «Τσακώθηκα με τη γυναίκα μου που άφησε τη Μυρτώ να βγει με τον 23χρονο» – Τι λέει ο πατέρας της 19χρονης
- Δημήτρης Τσάτσος: «Έχουμε γίνει η χώρα μιας απέραντης πολιτικής φλυαρίας»
- Η Τότεναμ ψάχνει ψυχολόγο μέσω… αγγελίας στο LinkedIn (pic)


