Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Δύο βασικά μέλη της Αλ Κάιντα υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι αρχές της Υεμένης

Δύο βασικά μέλη της Αλ Κάιντα υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν οι αρχές της Υεμένης

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης συνέλαβαν δύο από τα βασικά μέλη της Αλ Κάιντα στη χώρα. Ο ένας εκ των υπόπτων φέρεται να είχε ανάμειξη στην επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Cole, και ο άλλος είναι εκ των πρώην αρχηγών της αιγυπτιακής Τζιχάντ.

86

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης συνέλαβαν την Πέμπτη δύο από τα βασικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στη χώρα, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο ένας συλληφθείς ονομάζεται Αμπντέλ Ραούφ Νάσιμπ. Η σύλληψη έγινε στη διάρκεια επιχείρησης στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Αμπιάν, στη νότια Υεμένη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Νασίμπ είναι ο μοναδικός επιζών από την επιχείρηση της CIA το Νοέμβριο του 2002 στην Υεμένη, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στη χώρα, Κάεντ Σινάν αλ Χάρεθι.

Ο Νασίμπ σχεδίασε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την απόδραση δέκα εξτρεμιστών από τη φυλακή της Αντάν, τον Απρίλιο του 2003, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην επίθεση κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Cole, το 2000, κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 Αμερικανοί.

Οι αρχές της Υεμένης συνέλαβαν επίσης τον Αιγύπτιο Σαγέντ Ιμάμ Σέριφ, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό στην ορεινή περιοχή Λόοντερ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το κρησφύγετο μιας ομάδας φανατικών ισλαμιστών.

Στην ίδια επιχείρηση, άλλοι12 ένοπλοι καταζητούμενοι συνελήφθησαν.

Ο Σερίφ είναι ένας από τους πρώην αρχηγούς της αιγυπτιακής ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ. Μαζί με τον Σερίφ στην κορυφή της αιγυπτιακής Τζιχάντ, υπήρχε και ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, νούμερο δύο στην Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies