
«Ναι» της γαλλικής Γερουσίας στην απαγόρευση των θρησκευτικών διακριτικών στα σχολεία
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε και από τη γαλλική Γερουσία ο νόμος της κυβέρνησης Ραφαρέν που απαγορεύει τα εμφανή θρησκευτικά διακριτικά στα σχολεία της χώρας. Ο νόμος εγκρίθηκε με 276 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 20 κατά.
30
Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε και από τη Γερουσία της Γαλλίας ο νόμος της κυβέρνησης Ραφαρέν που απαγορεύει τα εμφανή θρησκευτικά διακριτικά -μουσουλμανική μαντήλα, εβραϊκό κιπά και μεγάλοι σταυροί- στα σχολεία της χώρας. Ο νόμος εγκρίθηκε με 276 ψήφους υπέρ έναντι 20 κατά.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι η υπογραφή του προέδρου της χώρας, Ζακ Σιράκ. Ο Γάλλος ηγέτης ήταν και ο εμπνευστής του νόμου.
Πάντως, η απόφαση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας που ζει στη Γαλλία και η οποία υπολογίζεται σε 5 με 7 εκατομμύρια.
Την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας καταδίκασε και ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ – Ζαουάχρι. «Είναι μία νέα ένδειξη του μίσους των σταυροφόρων της Δύσης κατά των μουσουλμάνων» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
- Επεκτείνονται οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν που ανταποδίδει – «Σε στρατηγικό αδιέξοδο» ο Τραμπ, τι επιδιώκει
- Δύο ακόμα συνταγές για σπιτικό παγωτό
- ΠΟΥ: Νέες οδηγίες πρόληψης και καθυστέρησης της άνοιας
- Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης του αιώνα – Όλα τα ρεκόρ (pics, vids)


