Κατά της ιδιωτικής ασφάλισης τάχθηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας
Κατά του συστήματος ιδιωτικής ασφάλισης τάχθηκε ο Δ.Τσοβόλας από το ΙΚΑ Συντάξεων Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ζήτησε επίσης να μονιμοποιηθούν οι επί συμβάσει εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, καθώς, όπως είπε, το προσωπικό είναι πολύ λιγότερο από το αναγκαίο.
Κατά του συστήματος ιδιωτικής ασφάλισης τάχθηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του, τη Δευτέρα, στο ΙΚΑ Συντάξεων Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ζήτησε επίσης να μονιμοποιηθούν οι επί συμβάσει εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, καθώς, όπως είπε, το προσωπικό είναι πολύ λιγότερο από το αναγκαίο και, επιπλέον, υπάρχει και η κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ.
Το ΔΗΚΚΙ, πρόσθεσε, τάσσεται υπέρ ενός δίκαιου και σύγχρονου συστήματος δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που θα είναι υποχρεωτική και καθολική η ασφάλιση για όλους τους Έλληνες, είτε εργαζόμενους, εργοδότες, άνεργους, με τριμερή συμμετοχή στις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος, κράτους, εργοδοσίας, εργαζομένων.
Ακόμη, τάχθηκε επίσης υπέρ της καθιέρωσης ως κατώτερης σύνταξης του 20πλάσιου του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη και υπέρ της συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας, όταν συμπληρώνει κάποιος 35 χρόνια συντάξιμα ή 10.500 ημερομίσθια στην ασφάλιση.
«Εμείς αρνούμαστε το σύστημα της ιδιωτικής ασφάλισης, γιατί για μας η ασφάλιση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να εμπορευματοποιείται. Αλλωστε είναι η πολιτική που εγώ ως υπουργός Οικονομικών […] άρα νομιμοποιούμαι πολιτικά και ηθικά να είμαι αξιόπιστος σε αυτά που λέω», τόνισε
Εξάλλου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσοβόλας σημείωσε ότι το ΔΗΚΚΙ έκανε μακροχρόνιες προσπάθειες για να δημιουργηθεί Τρίτος Πόλος αλλά κάτι τέτοιο το αρνήθηκε, όπως είπε, και η ηγεσία του ΣΥΝ και το ΚΚΕ και ο κ. Γλέζος, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, προτίμησε να συνεργαστεί με το ΣΥΝ και ανακάλεσε όλα εκείνα τα οποία είχε πει προηγουμένως.
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαϊκό κίνημα, για την αδικαιολόγητη άρνηση η οποία οφείλεται σε άλλους μικροκομματικούς λόγους και όχι στο συμφέρον των εργαζομένων και του προοδευτικού λαϊκού κινήματος», είπε ο κ. Τσοβόλας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).