Απερρίφθη η ένσταση Τσιγαρίδα και Κασίμη περί μη νόμιμης συγκρότησης του δικαστηρίου
Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ένσταση που υπέβαλαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης των Τσιγαρίδα και Κασίμη περί μη νόμιμης συγκρότησης του δικαστηρίου. Ενώπιον του Λ.Ζερβομπεάκου καλούνται την Πέμπτη Σκυφτούλης και Σερίφης.
Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ένσταση που υπέβαλαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστου Τσιγαρίδα και του Μιχάλη Κασίμη περί μη νόμιμης συγκρότησης του δικαστηρίου. Η ένσταση είχε υποστηριχθεί και από τους Κώστα Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη.
Στην απόφαση ελήφθη υπόψη και η πρόταση του εισαγγελέα, που ήταν απορριπτική της ενστάσεως, καθώς -όπως τόνισε ο κ. Πατσής- το δικαστήριο συγκροτήθηκε βάση του νόμου, που ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής.
Η υπεράσπιση του Χρήστου Τσιγαρίδα υπέβαλε στη συνέχεια αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, με το οποίο, ωστόσο, διαφώνησαν οι Αγγελέτος Κανάς και Κώστας Αγαπίου. Μάλιστα, ο Αγγελέτος Κανάς δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να γίνει θέαμα στα κανάλια και να «με βλέπουν το βράδυ και να πίνουν μπύρες».
Στην πρότασή του προς τους δικαστές ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα, τονίζοντας ότι ο νόμος για την απαγόρευση τηλεοπτικής κάλυψης επιθυμεί να προλάβει τον διασυρμό προσώπων. Ο κ. Πατσής επισήμανε ότι ήδη δύο κατηγορούμενοι, Κανάς και Αγαπίου, δεν επιθυμούν να βιντεοσκοπείται η διαδικασία και κατέληξε: «Δεν θα αφήσω να μετατραπεί το δικαστήριο σε θέατρο».
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος την Πέμπτη.
Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας η πρόεδρος Ελισάβετ Μπρίλη ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη η συνεδρίαση θα διακοπεί στις 12:30, προκειμένου οι εφέτες να παραστούν στην Ολομέλεια Εφετών.
Στον ανακριτή καλούνται Σκυφτούλης, Σερίφης
Εν τω μεταξύ, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου καλούνται να εμφανιστούν την Πέμπτη οι Επαμεινώνδας Σκυφτούλης και Γιάννης Σερίφης.
Ο Σκυφτούλης, που παραμένει άγνωστο αν θα μεταβεί στο ανακριτικό γραφείο, καλείται για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου Κυριάκου Διακογιάννη το 1989.
Ο Γιάννης Σερίφης καλείται για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του αστυνομικού Απόστολου Βέλιου κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο των ΜΑΤ το 1994. Την ευθύνη και για τις δυο ενέργειες είχε αναλάβει ο ΕΛΑ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής