Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Παραίτηση Μπλερ λόγω «παράλειψης καθήκοντος» με φόντο το Ιράκ, ζητά ο Χάουαρντ

Παραίτηση Μπλερ λόγω «παράλειψης καθήκοντος» με φόντο το Ιράκ, ζητά ο Χάουαρντ

Επωφελούμενος από την αιφνίδια παραδοχή Μπλερ ότι δεν γνώριζε πως ο επίμαχος ισχυρισμός των «45 λεπτών» αφορούσε σε συμβατικά και μόνο όπλα, ο επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για «παράλειψη καθήκοντος».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Επωφελούμενος από την παραδοχή Μπλερ ότι δεν γνώριζε πως ο επίμαχος ισχυρισμός των «45 λεπτών» αφορούσε σε συμβατικά και μόνο όπλα, ο επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για «παράλειψη καθήκοντος».

«Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να αναλογιστεί τη θέση του δεδομένου ότι από παράλειψη καθήκοντος απέτυχε να αποτιμήσει ρεαλιστικά τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε το Ιράκ για τη Βρετανία» τόνισε την Πέμπτη ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Μάικλ Χάουαρντ υπογράμμισε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη παράλειψη πρωθυπουργικού καθήκοντος, δεδομένης της ενεργής εμπλοκής του Λονδίνου στον πόλεμο εξαιτίας της λάθος αποτίμησης του κινδύνου εκ μέρους του Τόνι Μπλερ.

«Δεν απηύθυνε στον εαυτό του ένα απλό, φανερό ερώτημα [ο Μπλερ]» συνέχισε ο ηγέτης των Τόρις, αναφερόμενος στην παραδοχή του Τόνι Μπλερ ότι δεν γνώριζε πως η κατηγορία περί δυνατότητας χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής από το Ιράκ σε διάστημα 45 λεπτών αφορούσε αποκλειστικά σε συμβατικά όπλα.

Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω ισχυρισμός περιλήφθηκε στον επίσημο φάκελο-αποδείξων της Βρετανίας κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν. «Εάν εγώ ήμουν πρωθυπουργός και είχα αποτύχει να απαντήσω στο ίδιο ερώτημα [που δεν έθεσε στον εαυτό του ο Μπλερ], τότε σας βεβαιώνω ότι θα αναλογιζόμουν πλέον τη θέση μου» δήλωσε ο Μ.Χάουαρντ.

Επί του θέματος κλήθηκε να λάβει θέση ενώπιον της Επιτροπής Αμύνης της Βουλής των Κοινοτήτων ο αρμόδιος υπουργός Τζακ Στρο. Όπως επισημαίνει το BBC, ο Στρο δήλωσε πως ανακάλυψε ότι η κατηγορία αφορούσε σε συμβατικά όπλα προ του πολέμου, όταν όμως είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα (το Σεπτέμβριο του 2002) ο επίμαχος φάκελος-αποδείξων.

Ερωτηθείς γιατί δεν ενημέρωσε τον Τόνι Μπλερ για την διαπίστωσή του, ο Βρετανός υπουργός Αμυνας δήλωσε: «Από τη στιγμή που δεν ήταν μεγάλο ζήτημα εκείνη την περίοδο, δεν ήταν ένα ζήτημα που συζητήσαμε». Ο παραιτηθείς Ρόμπιν Κουκ αναφέρει, πάντως, πως και ο ίδιος ήταν ενήμερος για τα περί συμβατικών και μόνο όπλων, και δυσκολεύεται να πιστέψει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε άγνοια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies