28

Η Ελλάδα με την ένταξή της στην ΟΝΕ έχει πλέον μια σταθερή και αδιασάλεφτη πορεία, η οποία θα καταλήξει σε δέκα χρόνια περίπου στην πραγματική σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το επίπεδο ανάπτυξης. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας την Τρίτη στην παρουσίαση του βιβλίου Η ένταξη στην ΟΝΕ και οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Το βιβλίο αυτό εξηγεί πώς η Ελλάδα πέτυχε να γίνει πλήρες μέλος της ΟΝΕ, ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 90 κάτω από εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Στο βιβλίο, εκτός από τον κ. Παπαντωνίου, γράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας, ο επίτροπος Πέδρο Σόλμπες, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γκέρικ Ζάλμ, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Τσιάμπι και ο Σπύρος Τραυλός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της διάχυσης της ευημερίας και της δίκαιης κατανομής των καρπών της οικονομικής ανάπτυξης και τόνισε ιδιαίτερα οτι η δημιουργία μιας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη σημερινή Ελλάδα.

Στηn εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μίλησε επίσης ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος χαρακτήρισε την ένταξη στην ΟΝΕ ίσως και το μεγαλύτερο οικονομικό επίτευγμα απο καταβολής του ελληνικού κράτους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν παράγοντες του οικονομικού και ακαδημαϊκού χώρου, διπλωμάτες, ο βουλευτής Μιλ.απαϊωάννου , η βουλευτής Ελισάβετ Παπαζώη κ.ά. Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ