Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ μετά από μήνυση του Γ.Κουρή
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μανώλη Μαθιουδάκη και του γραμματέα Ν.Μεγγρέλη εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση του Γ.Κουρή. Η αντιπαράθεση του εκδότη με την ΕΣΗΕΑ άρχισε με αφορμή τις 24ωρες απεργίες στα έντυπα του εκδότη.
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μανώλη Μαθιουδάκη και του γραμματέα Ν.Μεγγρέλη εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση του Γ.Κουρή. Η αντιπαράθεση του εκδότη με την ΕΣΗΕΑ άρχισε με αφορμή τις 24ωρες απεργίες στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος» ιδιοκτησίας Γιώργου Κουρή.
Το θέμα ξεκίνησε όταν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών κήρυξαν δύο 24ωρες απεργίες στις εφημερίδες για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καταστρατήγηση των γενικότερων κανόνων της εργατικής νομοθεσίας.
Χθες και ενώ η ομάδα περιφρούρησης της ΕΣΗΕΑ βρισκόταν έξω από το κτίριο του ομίλου ώστε να εμποδίσει την κυκλοφορία των εφημερίδων, σημειώθηκε ένταση με τους αστυνομικούς. Η ΕΣΗΕΑ μιλά για κατάσταση πολιορκίας που λύθηκε αφού έφυγαν τα φορτηγά με τα φύλλα των δύο εφημερίδων.
Το μεσημέρι το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Δηλώσεις Πρωτόπαπα
Με αφορμή τις εξελίξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων η διεκδίκηση του άριστου για τα μέλη τους.
«Ωστόσο υπάρχει οργανωμένη πολιτεία, η επιθεώρηση εργασίας και δεν είναι σωστό να καταφεύγουν στην αυτοδικία» κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανές το περιστατικό, το οποίο συνέβη μετά από δήλωση του Χρήστου Πρωτόπαπα κατά των απεργών και ανάλογη ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ. «Οι δύο πλευρές υιοθετούν την ψευδή καταγγελία του συγκροτήματος Κουρή, οι σχεδιασμοί του οποίου δεν επιβεβαιώνονται ούτε από αστυνομικούς στους οποίους είχε ανατεθεί η τήρηση της τάξης στη διάρκεια της απεργίας.»
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ.Μαθιουδάκης με επιστολή του έχει ενημερώσει τη ΔΟΔ, την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.