Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Ο Τζον Κέρι νικητής των προκριματικών εκλογών στο Νιου Χαμσάιρ

Ο Τζον Κέρι νικητής των προκριματικών εκλογών στο Νιου Χαμσάιρ

Ο Τζον Κέρι είναι ο νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν την Τρίτη στο Νιου Χαμσάιρ, τη δεύτερη προκριματική αναμέτρηση για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Είχε προηγηθεί η επικράτησή του στην Αϊόβα, την περασμένη εβδομάδα.

43

Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζον Κέρι είναι ο νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν την Τρίτη στο Νιου Χαμσάιρ, τη δεύτερη προκριματική αναμέτρηση για το χρίσμα του κόμματός του, και έτσι θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Κέρι συγκεντρώνει το 39% έναντι 26% του πρώην κυβερνήτη του Βερμόντ, Χάουαρντ Ντιν. Ακολουθούν ο γερουσιαστής Τζον Έντουαρντς και ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Γουέσλι Κλαρκ, με 12% αμφότεροι, ενώ ο Τζο Λίμπερμαν, πρώην υποψήφιος αντιπρόεδρος με τον Αλ Γκορ στις εκλογές του 2000, συγκεντρώνει μόλις το 9%.

«Αγαπώ το Νιου Χάμσαϊρ όπως αγαπώ και την Αϊόβα» δήλωσε περιχαρής ο γερουσιαστής Κέρι στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να πανηγυρίσουν τη νίκη του.

«Ζητώ από τους απανταχού Δημοκρατικούς να ενωθούν μαζί μας, ώστε να νικήσουμε τον Τζορτζ Μπους και την οικονομία των προνομίων, ώστε να εκπληρώσουμε το ιδανικό των ίσων ευκαιριών για όλους τους Αμερικανούς» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο Χάουαρντ Ντιν, που μετά την Αϊόβα έχασε και το Νιου Χάμσαϊρ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση.

«Ο λαός του Νιου Χάμσαϊρ έδωσε τη δυνατότητα η πρεκλογική μου εκστρατεία να αποκτήσει νέα ορμή» τόνισε ο Ντιν και απευθυνόμενος στους οπαδούς του είπε: «Μπορούμε να αλλάξουμε την Αμερική και θα το κάνουμε».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζον Κέρι είχε επικρατήσει στην προκριματική αναμέτρηση στην Αϊόβα, καταλαμβάνοντας ποσοστό 37,6%, έναντι 31,8% του Τζον Έντουαρντς. Στην τρίτη θέση ήλθε ο πρώην κυβερνήτης του Βέρμοντ, Χάουαρντ Ντιν με 18%.

Κρίσιμες για την έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης στο Δημοκρατικό στρατόπεδο θα είναι, πάντως, οι προκριματικές εκλογές σε επτά πολιτείες από την Αριζόνα έως τη Νότια Καρολίνα στις 3 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies