Τα αντισυλληπτικά ανώφελα στο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο
Νέα Υόρκη: Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών για τη ρύθμιση των αλλαγών της διάθεσης κατά τις ημέρες της περιόδου όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά μάλλον βλάπτει σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Obstetrics and Gynecology.
Νέα Υόρκη: Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών για τη ρύθμιση των αλλαγών της διάθεσης κατά τις ημέρες της περιόδου όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά μάλλον βλάπτει σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Obstetrics and Gynecology.
Ομάδα επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης μελέτησε το βαθμό επιδείνωσης ή βελτίωσης της διάθεσης σε 976 γυναίκες της προεμμηνοπαυσιακής περιόδου.
Όπως διαπιστώθηκε, μεταξύ των 658 γυναικών που έκαναν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών από του στόματος, οι 107 (16%) ανέφεραν πως η διάθεσή τους είχε επιδεινωθεί και 82 (12%) πως είχε βελτιωθεί, ενώ για τις υπόλοιπες 470 γυναίκες το χάπι δεν είχε καμία επίδραση στη διάθεση.
Επιπλέον, αποδείχθηκε πως οι γυναίκες με ιστορικό κατάθλιψης διέθεταν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν επιδείνωση της διάθεσής τους εξαιτίας της λήψης του χαπιού.
Από την άλλη πλευρά, ωφελημένες ήταν μόνο όσες γυναίκες είχαν προεμμηνορρυσιακές διαταραχές της διάθεσης και πρώιμη έναρξη επίπονου καταμήνιου κύκλου.
«Τα συμπεράσματα της έρευνάς μας χρήζουν σαφώς περαιτέρω μελέτης, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο, ιδίως όσον αφορά την εκδήλωση προηγούμενης κατάθλιψης ή δυσμηνόρροιας, παράγοντες που σίγουρα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία για τον ασθενή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας ιατρός να τον βοηθήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442