Αυξήσεις ύψους 3% έως 5% προτείνει ο Δημήτρης Ρέππας για τις συντάξεις
Την πρότασή του για το ύψος των αυξήσεων που θα καταβληθούν στις συντάξεις αναδρομικά από 1.1.2004 απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη ο υπουργός Εργασίας. Ο Δημήτρης Ρέππας προτείνει οι αυξήσεις να κυμανθούν από 3% έως 5%.
71
Την πρότασή του για το ύψος των αυξήσεων που θα καταβληθούν στις συντάξεις αναδρομικά από 1.1.2004 απέστειλε τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ο υπουργός Εργασίας. Ο Δημήτρης Ρέππας προτείνει οι αυξήσεις να κυμανθούν από 3% έως 5%.
Ειδικότερα, εισηγείται οι συντάξεις κύριας και επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, του ΟΑΠ – ΔΕΗ, του ΤΑΠ – ΗΛΠΑΠ και του ΤΑΠ – ΟΤΕ για ποσό έως 500 ευρώ να αυξηθούν κατά 5% και από 501 έως 1.000 ευρώ η αύξηση να είναι της τάξης του 3%.
Οι συντάξεις πρόνοιας που χορηγεί ο ΟΓΑ αυξάνονται από 170 σε 200 ευρώ το μήνα, ενώ κατά 30 ευρώ αυξάνεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και διαμορφώνεται σε 140 ευρώ.
Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Εργασίας, τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων μπορούν να χορηγήσουν αυξήσεις έως 5%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και την οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα. Οι αυξήσεις των εφάπαξ προτείνεται επίσης να κινούνται μέχρι 5%.
Ο κ. Ρέππας εισηγείται οι αυξήσεις για τους υπόλοιπους φορείς ασφάλισης να κινούνται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής και να διαμορφώνονται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ταμείου. Τέλος, ο υπουργός Εργασίας προτείνει να μην υπόκεινται στους περιορισμούς της εισοδηματικής πολιτικής οι παροχές ασθενείας των ασφαλιστικών οργανισμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442