Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Γ.Παπανδρέου ψηφίζουν νέοι, γυναίκες, μισθωτοί – Καραμανλή αγρότες και συνταξιούχοι

Γ.Παπανδρέου ψηφίζουν νέοι, γυναίκες, μισθωτοί – Καραμανλή αγρότες και συνταξιούχοι

Την ψήφο των νέων, των γυναικών, των μισθωτών και των ψηφοφόρων με μέσο και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο κερδίζει ο Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ωστόσο, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι προτιμούν τον Κ.Καραμανλή.

43

Την ψήφο των νέων, των γυναικών, των μισθωτών και των ψηφοφόρων με μέσο και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο κερδίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ωστόσο, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι προτιμούν τον Κώστα Καραμανλή.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύουν τα Νέα, οι γυναίκες σε ποσοστό άνω του 50% θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, έναντι 39% που επιλέγουν τον Κώστα Καραμανλή.

Το στοιχείο αυτό είναι διαφορετικό από αυτά που ίσχυαν όταν το δίλημμα ήταν μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, στις γυναίκες κέρδιζε ο Κ.Καραμανλής.

Ανάμεσα στους άνδρες, οι κ. Παπανδρέου και Καραμανλής εμφανίζονται περίπου ισοδύναμοι, με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταλαμβάνει ποσοστό 43% και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 44,4%. Στο σύνολο, ωστόσο, -και χάρη στις γυναίκες- ο κ. Παπανδρέου έχει το προβάδισμα (46,9%) έναντι του Κ.Καραμανλή (41,7%).

Τα στοιχεία όσον αφορά τις προτιμήσεις ανά μορφωτικό επίπεδο δεν έχουν αλλάξει μετά την αντικατάσταση του Κ.Σημίτη από τον Γ.Παπανδρέου στην προεδρία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τους ψηφοφόρους με κατώτερο μορφωτικό επίπεδο, αλλά η διαφορά με τον Γ.Παπανδρέου δεν είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα, τον Κ.Καραμανλή επιλέγει το 46,6%, ενώ τον Γ.Παπανδρέου το 45,3%.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους με μέσο και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο, ο κ. Παπανδρέου προηγείται του κ. Καραμανλή. Στους ψηφοφόρους με μέσο μορφωτικό επίπεδο ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 48,1%, έναντι 40,5% του κ. Καραμανλή και στους ψηφοφόρους με ανώτερο μορφωτικό επίπεδο 46,8% έναντι 37,5%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου ανά θέση στην απασχόληση, ο κ. Καραμανλής διατηρεί το προβάδισμα στους συνταξιούχους, στους αγρότες και στους ανέργους. Μάλιστα, στις τάξεις των αγροτών, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 13 μονάδες (36,9% έναντι 49,9%).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην κατηγορία των ανέργων, όπου η ΝΔ υπερτερεί του κυβερνώντος κόμματος με 41,2% έναντι 34,4%, ενώ στους δημοσίους υπαλλήλους το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 41,2% έναντι 33,7% της ΝΔ.

Τέλος, η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι με την υποψηφιότητα του Γ.Παπανδρέου στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα δέκα και πλέον μονάδων, ενώ ισχυρό εμφανίζεται και στην ηλικιακή κατηγορία 35-44. Αντιστοίχως, η ΝΔ προηγείται στους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies