Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας ο Χρήστος Πάχτας

Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας ο Χρήστος Πάχτας

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας υπέβαλε στον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη το βράδυ της Παρασκευής ο Χρ.Πάχτας. Ο κ. Σημίτης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, μετά το θόρυβο που προέκυψε γύρω από την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς.

71

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Οικονομίας υπέβαλε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το βράδυ της Παρασκευής ο Χρήστος Πάχτας. Ο κ. Σημίτης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, μετά το θόρυβο που προέκυψε γύρω από την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ωστόσο το ερώτημα αν θα παραμείνει ο κ. Πάχτας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλογα ερωτήματα γεννώνται και για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συνυπέγραψαν την επίμαχη τροπολογία.

Η επίμαχη τροπολογία

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Βουλή ψήφισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η επίμαχη τροπολογία για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων από την εταιρεία Πόρτο Καρράς.

Η ψήφιση της τροπολογίας προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καταργηθεί η επίμαχη τροπολογία με νέο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Την ενόχλησή του για το θέμα που προέκυψε μετά την προώθηση της τροπολογίας φέρεται να εξέφρασε και ο Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία οκτώ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Χρήστου Πάχτα να προωθηθεί η τροπολογία στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ενόχλησή του και ζήτησε να του εξηγηθούν οι λόγοι που υπαγόρευσαν στον κ. Πάχτα την προώθησή της.

Όπως εξάλλου μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, επικαλούμενος πηγές από συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ο επικείμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φερόταν να επιθυμεί την παραίτηση του Χρήστου Πάχτα, έχοντας μάλιστα απευθύνει και σχετικό αίτημα προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας είχε από την πλευρά του αναφέρει ότι θα μετέφερε στον πρωθυπουργό το αίτημα να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για την υπόθεση αυτή.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλής, του οποίου το όνομα συγκαταλέγεται στους εννέα που υπέγραψαν την τροπολογία, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καν παρών στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφισή της. Ο Σπύρος Βούγιας, ο οποίος υπέγραψε την τροπολογία, ζήτησε «συγγνώμη» για την πράξη του αυτή και μίλησε για προσωπικό του «λάθος».

Παρέμβαση από ΝΔ

Στο θέμα της επίμαχης τροπολογίας για το Πόρτο Καρράς είχε άλλωστε επανέλθει την Παρασκευή και η ΝΔ, αξιώνοντας την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας.

«Οι κ. Σημίτης και Παπανδρέου οφείλουν να ζητήσουν την παραίτηση του υφυπουργού Χρήστου Πάχτα και να αποβάλουν από τα ψηφοδέλτια τους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που για δεύτερη φορά συνυπέγραψαν την αμαρτωλή τροπολογία» αξίωνε η Ρηγίλλης, με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Θοδωρή Ρουσόπουλο.

«Πέρασαν 24 ώρες από τότε που ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει θέση για τη βιομηχανία νομοσχεδίων και τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που πέφτουν βροχηδόν στη Βουλή» είπε ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας παράλληλα για «τροπολογία – σκάνδαλο» που κατατέθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, «προκαλώντας την κοινή γνώμη».

«Η τροπολογία επιτρέπει σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία να χτίσει μέσα σε δάσος πάνω από 5.000 σπίτια» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ζητώντας την παραίτηση του Χρήστου Πάχτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024