Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο άλλοτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού
Στο εδώλιο κάθεται και πάλι ο Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού επί προεδρίας Φουτζιμόρι. Ο Μοντεσίνος κατηγορείται για εμπορία όπλων σε Κολομβιανούς αντάρτες και το δικαστήριο κάλεσε για κατάθεση τον αρχηγό της CIA.
Στο εδώλιο κάθεται και πάλι ο Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού επί προεδρίας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Ο Μοντεσίνος κατηγορείται για εμπορία όπλων σε Κολομβιανούς αντάρτες και το δικαστήριο κάλεσε για κατάθεση τον αρχηγό της CIA.
Σημειώνεται ότι ο Μοντεσίνος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες 56 κατηγορίες, μεταξύ αυτών, διακίνηση ναρκωτικών και ηθική αυτουργία στις δολοφονίες αντιπάλων του προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι.
Αυτή τη φορά κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία της πώλησης όπλων στους αριστερούς αντάρτες των FARC στην Κολομβία. Μάλιστα, η πολιτική αγωγή έχει στοιχεία, βάσει των οποίων, εμπλέκονται στην υπόθεση άτομα από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Λίβανο και την Ισπανία.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, το δικαστήριο προτίθεται να καλέσει για κατάθεση τον Τζορτζ Τένετ, αρχηγό της CIA, προκειμένου να «διευκρινίσει τη σχέση του με τον Βλαντιμίρο Μοντεσίνος». Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόκειται να ταξιδέψει στο Περού για να καταθέσει.