
Το άσθμα δεν επιδεινώνεται από την έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες
Νέα Υόρκη: Η έκθεση ασθματικών ατόμων στους εκλυτικούς παράγοντες που προκαλούν τη νόσο δεν επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της τελευταίας, επισημαίνουν Ιταλοί ερευνητές σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Chest.
Νέα Υόρκη: Η έκθεση ασθματικών ατόμων στους εκλυτικούς παράγοντες που προκαλούν τη νόσο δεν επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της τελευταίας, επισημαίνουν Ιταλοί ερευνητές σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Chest.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια επισημαίνουν πως η επαφή των ατόμων με τους παράγοντες που προκαλούν το άσθμα είναι ασφαλής εφόσον τα πρώτα ακολουθούν πιστά θεραπεία με κορτικοστεροειδή και βρογχοδιασταλτικά φάρμακα.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 20 άτομα που έπασχαν από ήπιο άσθμα σχετιζόμενο με το εργασιακό περιβάλλον τους. Το σύνολο των συμμετεχόντων ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή με συγκεκριμένα στεροειδή και βρογχοδιασταλτικά.
Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που ακολούθησαν, έξι ασθενείς συνταξιοδοτήθηκαν και τέσσερις άλλαξαν εργασία, για λόγους ωστόσο που δεν σχετίζονταν με το νόσημα από το οποίο έπασχαν. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στα συμπτώματα της νόσου μεταξύ των υπολοίπων 10 ατόμων της μελέτης.
«Η ιδανικότερη συμβουλή που μπορεί να προσφέρει κάποιος στους πάσχοντες είναι να συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή, αφού με τον τρόπο αυτό προστατεύονται επαρκώς έναντι των παραγόντων που πυροδοτούν το άσθμα. Ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά και από τους αρμόδιους ιατρούς, αφού το άσθμα είναι μια ιδιότυπη νόσος που χρειάζεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Κόντρα Μασκ-Πενταγώνου για τη χρήση του Starlink σε επιθετικά drone
- H καλύτερα διατηρημένη απεικόνιση του Ιησού, 1800 ετών – Χωρίς γένια, με κοντά μαλλιά και κομψά ρούχα
- Η Alter Ego Media ανοίγει τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης
- NBA: Προπονητής της χρονιάς ο Τζο Μαζούλα των Μπόστον Σέλτικς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους 22 της Κρήτης – Κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης

