Στους 27 οι νεκροί και 72 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο της Αλγερίας
Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί και στους 72 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας Sonatrach, στη Σκίντα (500 χλμ ανατολικά του Αλγερίου) της Αλγερίας.
43
Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί και στους 72 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας Sonatrach, στη Σκίντα (500 χλμ ανατολικά του Αλγερίου) της Αλγερίας.
Η φωτιά, που ξέσπασε μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις, έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου.
Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν την Τρίτη ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων, Σακίμπ Χελίλ. Σύμφωνα με τον Χελίλ, τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά. «Ήταν μία τρομερή έκρηξη. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων» δήλωσε ο ίδιος.
Από τους 72 τραυματίες, οι 43 αποχώρησαν από το νοσοκομείο της Σκίντα αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της γειτονική πόλης Αναμπα.
Η Αλγερία, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ και διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και από τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, έχει υποστεί και στο παρελθόν ατυχήματα σε ορισμένα από τα διυλιστήριά της και τώρα προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις.
Η έκρηξη ήταν η πιο φονική που έχει σημειωθεί σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Αλγερίας από την ανεξαρτησία της το 1962, ενώ το συγκρότημα που καταστράφηκε παρήγε το 23% του φυσικού αερίου της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442