Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Με δανεικά κινήθηκε η ελληνική αγορά την περίοδο των εορτών

Με δανεικά κινήθηκε η ελληνική αγορά την περίοδο των εορτών

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ ήταν οι αγορές που έγιναν με πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αύξηση κατά 120% σημείωσαν το Δεκέμβριο οι εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων και 35% τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ ήταν οι αγορές που έγιναν με πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αύξηση κατά 120% σημείωσαν το Δεκέμβριο οι εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων και 35% τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης αύξησε σχεδόν στο διπλάσιο τα ποσά που χορήγησαν οι τράπεζες μέσω εορτοδανείων, καταναλωτικών και ανοικτών δανείων. Ο διπλασιασμός των ποσών προήλθε από αύξηση του αριθμού των δανείων κατά 20%.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία των τραπεζών, ο αριθμός των καταναλωτικών δανείων που χορηγήθηκαν ήταν κατά 20% αυξημένος σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2002. Όμως τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτά ήταν αυξημένα μέχρι 120%.

Έτσι, υπολογίζεται ότι από το σύνολο των τραπεζών χορηγήθηκαν σε ένα μήνα (Δεκέμβριο) περίπου 60 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2002.

Οι αγορές μέσω πιστωτικών καρτών αλλά και τα υπόλοιπα (χρέη) αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 32% με 35%. ενώ το Δεκέμβριο του 2002 είχαν αυξηθεί κατά 33,1%.

Οι τράπεζες υπολογίζουν ότι τα χρέη από κάρτες αυξήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 260 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των συναλλαγών μέσω πιστωτικών υπολογίζεται σε 530 εκατ. ευρώ, έναντι 400 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2002.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies