
Καταργεί 14.500 θέσεις εργασίας η France Telecom – Σε 15.000 προσλήψεις προχωρά η ΙΒΜ
Αντιφατικές ενδείξεις για τις προοπτικές της απασχόλησης στις ανεπτυγμένες οικονομίες έδωσαν τη Δευτέρα δύο από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως επιχειρήσεις. Η France Telecom «κόβει» 14.500 θέσεις εργασίας, ενώ αντίθετα η ΙΒΜ προσλαμβάνει 15.000 άτομα.
27
Αντιφατικές ενδείξεις για τις προοπτικές της απασχόλησης στις ανεπτυγμένες οικονομίες έδωσαν τη Δευτέρα δύο από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών France Telecom ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει φέτος σε περικοπές 14.500 θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω μετατάξεων σε άλλες υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις.
Η εταιρεία, που πέρυσι «έκοψε» άλλες 13.100 θέσεις με ανάλογο τρόπο, είπε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το προσωπικό της θα μειωθεί στα 202.500 άτομα.
Στον αντίποδα, η IBM ανακοίνωσε ότι θα κάνει φέτος 15.000 προσλήψεις, σε τομείς όπως η ανάπτυξη λογισμικού, καθώς αναμένει αύξηση της ζήτησης για υπολογιστές το 2004, για πρώτη φορά τα τρία τελευταία έτη. Οι 4.500 νέες θέσεις θα είναι στις ΗΠΑ.
Μετά τις προσλήψεις το συνολικό εργατικό δυναμικό της IBM θα ανέλθει στα 330.000 άτομα, υψηλότερο επίπεδο από το 1991.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν

