
Συνεχίζεται το θρίλερ με τον «ύποπτο» επιβάτη πτήσης της Air France προς τις ΗΠΑ
Έναν επιβάτη που ποτέ δεν επιβιβάστηκε σε πτήση της Air France για τις ΗΠΑ αναζητούν οι γαλλικές Αρχές. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι η Europol αναζητά ύποπτο για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.
30
Έναν επιβάτη που ποτέ δεν επιβιβάστηκε σε πτήση της Air France με προορισμό το Λος Αντζελες αναζητούν οι γαλλικές Αρχές. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι η Europol αναζητά ύποπτο για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.
«Μπορώ να σας πω ότι αναζητούμε κάποιον. Δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω. Το σημαντικό όμως είναι να μάθουμε γιατί κάποιος που επρόκειτο να ταξιδέψει τελικά δεν μπήκε στο αεροπλάνο» ήταν τα λόγια του Ντομινίκ Περμπέν στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC Info radio.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι αμερικανικές Αρχές εκτιμούν ότι ο ύποπτος που αναζητούν οι Γάλλοι ενδέχεται να έχει σχέσεις με το δίκτυο της αλ Κάιντα και εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν. Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας πως πρόκειται για Αφγανό υπήκοο που ονομάζεται Αμπντουλάγε.
Το όνομα του άνδρα αυτού -ο οποίος σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC μετέφερε μία μικρή βόμβα- είναι το ίδιο με εκείνο ενός Αφγανού που είχε συλληφθεί από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, φυλακίστηκε, αλλά στη συνέχεια δραπέτευσε. Η συνωνυμία αυτή ήταν που έθεσε σε συναγερμό τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ειδοποίησαν ακολούθως τις γαλλικές.
Η συγκεκριμένη πτήση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας επρόκειτο να αναχωρήσει από το Παρίσι για το Λος Αντζελες τα Χριστούγεννα. Συνολικά έξι πτήσεις της Air France έχουν ακυρωθεί το τελευταίο διάστημα για λόγους ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη μια επιβάτης της πτήσης της Delta Airlines από το Παρίσι προς το Σινσινάτι υποβλήθηκε σε ανάκριση, εξαιτίας των «ύποπτων» καλωδίων που υπήρχαν στο μπουφάν της.
Η συγκεκριμένη πτήση πραγματοποιήθηκε κανονικά και η ίδια αναχώρησε αργότερα με άλλο δρομολόγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κίνηση – ματ του Μεντιλίμπαρ την κατάλληλη στιγμή…
- Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις μπομπονιέρες: Απαντούν μέσω του in στην «απατεώνισσα» – «Ας σταματήσει να παίζει το θύμα!»
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην «τσίτα»
- Το Τσερνόμπιλ αρνείται να πεθάνει σαράντα χρόνια μετά – Ένα σπαρακτικό λεύκωμα αντοχής
- Μπορώ να περάσω το φανάρι με… πορτοκαλί; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο





