Ένταξη της Βρετανίας στην ευρωζώνη το 2007 σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπλερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ έχει ορίσει ως πρωταρχικό στόχο του την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ το 2007, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Το δημοψήφισμα ενδέχεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2005.
27
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ έχει ορίσει ως πρωταρχικό στόχο του την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ το 2007, όπως αναφέρει την Τετάρτη η βρετανική εφημερίδα Independent.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεδομένης της δυσκολίας να ενταχθεί η στερλίνα στο σύστημα του ευρώ, η χρονολογία αυτή ενδεχομένως σημαίνει πως μάλλον θα διοργανωθεί δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην eυρωζώνη το φθινόπωρο του 2005, λίγους μήνες μετά την προβλεπόμενη διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Ωστόσο, οι Bρετανοί που δεν διάκεινται φιλικά προς την Ευρώπη είναι τέσσερις φορές περισσότεροι από τους πεπεισμένους φιλοευρωπαϊστές, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Times.
Το Ινστιντούτο Populus, που διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας την έρευνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζήτησε από τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν τα συναίσθήματά τους απέναντι στην Ευρώπη, από 1 («πολύ ευρωσκεπτικιστές») έως το 10 («φιλοευρωπαϊστές»).
Το 21% όσων απάντησαν αυτοβαθμολογήθηκαν ως ευρωσκεπτικιστές, ενώ μόλις το 5% δήλωσε υπέρ της Ευρώπης.
Σε γενικές γραμμές, το ποσοστό όσων ξεπέρασαν στη βαθμολογία το 8 φθάνει μόλις το 15%, ενώ αντίθετα στο 34% φθάνουν όσοι βρίσκονταν από το 3 και κάτω.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442