Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία την Τετάρτη
Χριστουγεννιάτικη ήταν η ατμόσφαιρα την Τετάρτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Ρηγίλλης και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Χορωδίες και παιδιά απ όλη την Ελλάδα έψαλαν τα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.
Χριστουγεννιάτικη ήταν η ατμόσφαιρα την Τετάρτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Ρηγίλλης και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Χορωδίες και παιδιά απ όλη την Ελλάδα έψαλαν τα κάλαντα στους πολιτειακούς και πολιτικούς ηγέτες του τόπου.
Από το σπίτι του στο Ψυχικό άρχισε να δέχεται μαζί με τα εγγόνια του τις ευχές και να ακούει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα των παιδιών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Στο Προεδρικό Μέγαρο τού έψαλαν τα κάλαντα η χορωδία της Προεδρικής Φρουράς, πολλοί σύλλογοι και χορωδίες.
Ο κ. Στεφανόπουλος δεν αρνήθηκε να ακούσει τα κάλαντα και από «απρόσκλητους» μικρούς επισκέπτες, μια ομάδα παιδιών δηλαδή που, περνώντας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ζήτησαν να μπουν και να «τα πουν» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιθυμία που εκπληρώθηκε.
Οι μαθητές του 54ου Δημοτικού Σχολείου Βάθης κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τη σύζυγό του, Δάφνη, με το θεατρικό σκετς που είχε θέμα τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και τη ζωντάνια τους, ενώ οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά χάρισαν στο πρωθυπουργικό ζεύγος τη δική τους μουσική εκδοχή όχι μόνο για τα παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και στα μωραΐτικα, ικαριώτικα και βυζαντινά.
Δώρα προσέφερε και ο πρωθυπουργός στα παιδιά. Στην πρώτη ομάδα χάρισε από ένα σακίδιο με τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον Φοίβο και την Αθηνά, ενώ στη δεύτερη ομάδα έδωσε από μία κούπα με παραστάσεις Ολυμπιακών αθλημάτων.
Στη Ρηγίλλης, ο σύλλογος Ποντίων «Εύξεινος Λέσχη» της Φλώρινας έψαλε τα κάλαντα στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του, Νατάσα, και χόρεψε ποντιακούς χορούς. Τα δώρα που τους πρόσφεραν ήταν ένα καλάθι με τοπικά προιόντα για την κυρία και μία ποντιακή λύρα για τον κύριο Καραμανλή.
Τα κάλαντα έψαλε στον πρόεδρο της ΝΔ και η παιδική χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθησαν τα κάλαντα και οι ευχές της θεραπευτικής κοινότητας «Παρέμβαση».
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε στον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο ομάδα παιδιών από μεταναστευτικές κοινότητες του Πακιστάν, της Συρίας, της Λιβύης, της Αλβανίας και του Μπαγκλαντές, καθώς και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΣΕΡΡΑ».
Δώρα και γλυκά μοίρασε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στα μέλη των χορωδιών που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Στον κ. Κακλαμάνη έψαλαν τα κάλαντα παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, που του χάρισαν ένα ζωγραφικό έργο, το οποίο απεικονίζει το πούλμαν που δώρισε η Βουλή των Ελλήνων για τις μετακινήσεις τους.
Ακόμη, παιδιά του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Αιγάλεω, καθώς και από το Λύκειο Ελληνίδων. Παιδιά της Παλαιστινιακής Παροικίας Αθήνας είπαν τα κάλαντα στα αραβικά. Τέλος, κάλαντα και ευχές στον πρόεδρο της Βουλής είπαν οι Γιατροί της Καρδιάς, μέλη του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας και παιδιά αστυνομικών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.