
Τώρα, οι Ιρακινοί να αναλάβουν την τύχη τους στα χέρια τους, επισήμανε ο Κόφι Ανάν
Την άποψη ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί ευκαιρία για τους Ιρακινούς να αναλάβουν την τύχη τους στα χέρια τους εξέφρασε ο Κόφι Ανάν. Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι δεν έχει βοηθήσει το Ιράκ, και κάλεσε τον Ανάν να το πράξει τώρα.
53
Την άποψη ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί ευκαιρία για τους Ιρακινούς να αναλάβουν την τύχη τους στα χέρια τους εξέφρασε την Τρίτη ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.
Όπως μετέδωσε το Reuters, απευθυνόμενος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Κόφι Ανάν υπογράμμισε την ανάγκη για επίσπευση της επανάκτησης της κυριαρχίας στο Ιράκ από τους πολίτες της χώρας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, ώστε να παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της εξουσίας, από το Κυβερνητικό Συμβουλιο σε προσωρινή κυβέρνηση τον Ιούνιο, την κατάρτιση Συντάγματος, και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών έως τα τέλη του 2005.
Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν είναι ευκαιρία για τους Ιρακινούς να δημιουργήσουν μια ασφαλέστερη, σταθερότερη και ανεξάρτητη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπαρί κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν έχουν βοηθήσει το Ιράκ στο παρελθόν, και απηύθυνε έκκληση να το πράξουν τώρα.
Ο Ζεμπαρί κατήγγειλε ότι τα Ηνωμένα Έθνη επί 35 χρόνια επέτρεψαν στον Σαντάμ Χουσεΐν να διοικεί τυραννικά και να δολοφονεί, και επισήμανε: «Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να απογοητεύσει τους Ιρακινούς ξανά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα
- LIVE: Άγιαξ – Ολυμπιακός
- Η μεγάλη ρευστοποίηση: Από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα υπό εξαφάνιση
- Φλώρινα: Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο
- Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη είναι αναπόφευκτος – Για να διασωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία
- Η καθημερινότητα σε υψηλές θερμοκρασίες – Πώς είναι η ζωή σε μία από τις πιο ζεστές πόλεις του κόσμου



