Στους δρόμους και πάλι τα ταξί από το βράδυ της Τρίτης
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης οι αυτοκινητιστές ταξί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τις ταμειακές μηχανές.
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης οι αυτοκινητιστές ταξί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τις ταμειακές μηχανές.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί ανακοίνωσαν πως έλαβαν παράταση για τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών έως τις 30 Απριλίου 2004. Παράλληλα, έλαβαν διαβεβαίωση ότι καθ όλη τη διάρκεια του 2004 οι ταμειακές μηχανές θα λειτουργούν ως εκτυπωτές αποδείξεων.
Οι ιδιοκτητές ταξί ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους άμεσα, ωστόσο προειδοποίησαν ότι, εάν το υπουργείο Οικονομίας δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους.
Αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη αυτή, ήταν η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άκουσε τα αιτήματα των απεργών, επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Κανελλόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνεργασία με τον πολιτικό του προϊστάμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε στα εξής: – Παρατείνεται μέχρι τέλος Απριλίου η προθεσμία για την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών, αντί για την 1/1/2004 – Η παραγγελία για τις ταμειακές μηχανές θα πρέπει να γίνει μέχρι 31/12/2003, ενώ η προθεσμία είχε ήδη λήξει στις 30/11/2003. – Από τον Μάιο οι ταμειακές μηχανές θα λειτουργούν ως απλοί εκτυπωτές, για την έκδοση αποδείξεων, αλλά δεν θα παρακρατείται ΦΠΑ 8% και έτσι οι ιδιοκτήτες ταξί για το 2004 θα φορολογηθούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. – Η εφαρμογή των ταμειακών μηχανών, ως μέσο φορολόγησης των ιδιοκτητών ταξί θα ισχύσει κανονικά από την 1/1/2005.
Μέχρι τέλος του έτους, σταματούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν κάνει παραγγελία ταμειακής μηχανής.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.