Κορύφωση προεκλογικής εκστρατείας στα κατεχόμενα- Δυναμικό «παρών» της αντιπολίτευσης
Τάση των Τουρκοκυπρίων για στροφή προς την αντιπολίτευση κατέδειξαν τα συλλαλητήρια της Παρασκευής με τα οποία κορυφώθηκε η εκστρατεία προς τις εκλογές της Κυριακής. Ογκώδης η συγκέντρωση του Μουσταφά Ακκιντζί, υποτονικό το συλλαλητήριο του Σερντάρ Ντενκτάς.
51
Η τάση των Τουρκοκυπρίων για στροφή προς την αντιπολίτευση καταδείχθηκε στα συλλαλητήρια της Παρασκευής με τα οποία κορυφώθηκε η εκστρατεία προς τις εκλογές της Κυριακής. Ογκώδης η συγκέντρωση του Μουσταφά Ακκιντζί, υποτονικό το συλλαλητήριο του Σερντάρ Ντενκτάς.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των δημοσιογράφων, στο συλλαλητήριο του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας υπό τον Μουσταφά Ακκιντζί έδωσαν το «παρών» τουλάχιστον 10.000 άτομα. Αντίθετα, στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε ο Σερντάρ Ντενκτάς συγκεντρώθηκαν κατά εκτιμήσεις μόλις 3.000 Τουρκοκύπριοι πολίτες.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επανέλαβε την Παρασκευή την εκτίμηση πως η παράταξή του θα αναδειχθεί πρώτη στις εκλογές στα κατεχόμενα, τονίζοντας ότι θα συνεργαστεί με το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας και το Κόμμα Λύσης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανέλθει μόνο του στην εξουσία.
Ο Ταλάτ ανέφερε πως θα βρει νομική, κατά την έκφρασή του, λύση εάν ο Ραούφ Ντενκτάς προσπαθήσει να το παραγκωνίσει και να δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε άλλο κόμμα. Σε ερώτηση τι θα κάνει εάν η Τουρκία επιμένει να παραμείνει ο Ντενκτάς διαπραγματευτής της λύσης του Κυπριακού, ο Ταλάτ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα σεβαστεί την απόφαση των Τουρκοκυπρίων.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι τα άτομα τουρκικής καταγωγής και οι Τουρκοκύπριοι είναι το ίδιο και προσέθεσε ότι οι άνθρωποι που κατάγονται από την Τουρκία θα αποτελέσουν μέρος της λύσης του Κυπριακού. Σε σχετικό ερώτημα διέψευσε ισχυρισμό του Ντερβίς Έρογλου ότι υπήρχαν Ελληνοκύπριοι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το κόμμα του την Πέμπτη και έτσι δόθηκε η εικόνα ότι είχε πολλούς οπαδούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι «ισχυροί κωδικοί πρόσβασης» δεν αρκούν στην εποχή της AI
- Ο Αρτέτα πρέπει να «τραβήξει» πολλούς άσους απ΄ το… μανίκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442