«Γκρίνια» σε ΝΔ αλλά και ΣΕΒ έφερε η παρέμβαση Κυριακόπουλου για πρόωρες εκλογές
Προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι δημιούργησε η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ για την ανάγκη πρόωρων εκλογών, αφού τα στελέχη της εκτιμούν ότι «έριξε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ». Δυσφορία δημιουργήθηκε και στο εσωτερικό του Συνδέσμου.
Προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι δημιούργησε η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ για την ανάγκη πρόωρων εκλογών, αφού τα στελέχη της εκτιμούν ότι «έριξε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ». Δυσφορία δημιουργήθηκε και στο εσωτερικό του Συνδέσμου.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Παρασκευής, στελέχη της γενιάς των λεγόμενων «γερόντων», που εκπροσωπούν μεγάλους παραδοσιακούς βιομηχανικούς ομίλους, όσο και στελέχη της νέας γενιάς του επιχειρηματικού κόσμου δεν έκρυβαν την έντονη δυσφορία τους για τη δηλώση Κυριακόπουλου, χαρακτηρίζοντάς την «τουλάχιστον άκομψη».
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ακόμα και οι αντιπρόεδροι του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Θεόδωρος Φέσσας και Νίκος Αναλυτής, οι οποίοι πλαισίωναν τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο στην «επίμαχη» συνέντευξη Τύπου, δεν είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις του.
Μάλιστα, η αρχική συμφωνία μεταξύ των μελών του Συνδέσμου ήταν να διατυπωθεί η ανησυχία τους για τη συνήθη δημοσιονομική χαλάρωση που παρουσιάζεται σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, αλλά σε καμία περίπτωση να μην ζητηθούν πρόωρες εκλογές.
«Γκρίνια»δημιουργήθηκε και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου αρκετοί βουλευτές διατύπωναν την άποψη ότι η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ έβλαψε και εξέθεσε το κόμμα, μάλιστα την ώρα που παρουσιαζόταν η δημοσκόπηση της MRB.
Ο βουλευτής Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: «Τη ΝΔ δεν τη συμφέρει η συζήτηση για τις απόψεις του κ. Κυριακόπουλου. Αν δεν υπήρχαν θα ασχολούνταν όλο και περισσότεροι με τη μέτρηση της MRB.
Επιπλέον, πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι οι απόψεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση, αφήνοντας και πάλι αιχμές για το «κρυφό» πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία.
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας κάλυψε πλήρως τις δηλώσεις Κυριακόπουλου, υποστηρίζοντας πως ό,τι δεν συμφέρει την κυβέρνηση είναι εχθρικό και πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου είπε το αυτονόητο.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59