Θέμα μη ισότιμης παρουσίασης των κομμάτων από τα κανάλια έθεσε το ΕΣΡ
Θέμα «ελλειπτικής» παρουσίασης των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και ζήτησε στοιχεία για το χρόνο που διατέθηκε σε κάθε πολιτικό φορέα κατά το μήνα Νοέμβριο.
53
Θέμα «ελλειπτικής» παρουσίασης των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και ζήτησε στοιχεία για το χρόνο που διατέθηκε σε κάθε πολιτικό φορέα κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έκανε λόγο για διασφάλιση της πολιτικής πολυφωνίας, και ζήτησε από τους διευθυντές ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών αναλυτικό πίνακα του χρόνου που διέθεσαν σε κάθε κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο.
Εν τω μεταξύ, οι διευθυντές ειδήσεων, στη σημερινή τους ακρόαση από το ΕΣΡ, υποστήριξαν ότι τα κόμματα πρέπει να προβάλλονται σε περίπτωση μεταξύ τους αντιδικίας, άποψη με την οποία διαφωνεί η Ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι με τον όρο «αντιδικία», που αναφέρεται στο νόμο, «δεν εννοείται η δικαστική αντιδικία, αλλά η διαφορετικότητα, η οποία ενυπάρχει στις απόψεις των κομμάτων».
Επίσης, το ΕΣΡ διαφωνεί με την άποψη των διευθυντών ειδήσεων, που ισχυρίζονται ότι το ΔΗΚΚΙ πρέπει να παρουσιάζει τις θέσεις του μόνο επί θεμάτων του ευρωκοινοβουλίου.
«Ο λαός πρέπει να ενημερώνεται επί όλων των απόψεων και θέσεων των κομμάτων, μικρών και μεγάλων, που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, γιατί τα ζητήματα του ευρωκοικοινοβουλίου αφορύν και το εσωτερικό της χώρας, επομένως το ΔΗΚΚΙ έχει απόψεις που αφορούν και το εσωτερικό της Ελλάδας» απάντησε ο κ. Λασκαρίδης.
Εξετάζονται οι φάκελοι για τις άδειες
Το ΕΣΡ άρχισε την επεξεργασία των φακέλων των 15 αιτούντων, καθώς έληξε η προθεσμία του διαγωνισμού για τις έξι άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Οι εκπρόσωποι των σταθμών ζήτησαν να μην ανακοινωθούν τα στοιχεία τους, επικαλούμενοι «προσωπικά δεδομένα», που περιέχουν οι φάκελοί τους.
Τον έλεγχο για τις νόμιμες προϋποθέσεις των φακέλων θα εξετάσουν πέντε νομικοί και οικονομολόγοι του ΕΣΡ, και την Πέμπτη θα σταλούν στο υπουργείο Μεταφορών οι τεχνικές μελέτες των φακέλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442