Διάθεση νέων πόρων για την ανάπτυξη της υπαίθρου απαφάσισε η Διυπουργική
Η διάθεση νέων πόρων από το αποθεματικό του Γ ΚΠΣ για την ανάπτυξη του γεωργικού χώρου και η προετοιμασία των θέσεων της χώρας για το Δ ΚΠΣ αποτέλεσαν αντικείμενο της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.
28
Η διάθεση νέων πόρων από το αποθεματικό του Γ ΚΠΣ για την ανάπτυξη της υπαίθρου και η προετοιμασία των θέσεων της χώρας για το Δ ΚΠΣ που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή 12 υπουργών και υφυπουργών συνήλθε την Τρίτη η Διυπουργική Επιτροπή ανασυγκρότησης της υπαίθρου, όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων που δίνουν ζωή στην περιφέρεια.
Σε δηλώσεις που έκανε κατόπιν, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν διπλασιαστεί τα κονδύλια που διατίθενται για την ανάπτυξη της υπαίθρου, ενώ για τα αγροτικά εισοδήματα έχει εξασφαλιστεί κοινοτική στήριξη μέχρι το 2013 και η Ελλάδα έχει την ηψηλότερη στην ΕΕ στήριξη ανά στρέμμα, που είναι 63 ευρώ.
«Βρισκόμαστε σε μία πορεία που αλλάζει τη ζωή στην ύπαιθρο, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ζωής και εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της υπαίθρου», δήλωσε ο κ. Σημίτης.
Τα ολοκληρωμένα προγράμματα Ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου, ανέφερε ο πρωθυπουργός, εφαρμόζονται στο 75% της συνολικής έκτασης της χώρας, σε ορεινές, ημιορεινές ή μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους ή όχι μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Τα προγράμματα, τόνισε ο κ. Σημίτης, καταρτίζονται και υλοποιούνται από τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες και περιλαμβάνουν μικρά έργα τοπικής εμβέλειας.
Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ανέφερε ότι στα πλαίσια των ολοκληρωμένων προγραμμάτων εκτελούνται 6.500 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.363 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, είπε ο κ. Δρυς με τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί για την ανάπτυξη της υπαίθρου:
* Εντάσσονται 10.000 σχέδια βελτίωσης ζωϊκής παραγωγής.
* Ενισχύονται 12.500 νέοι αγρότες.
* Στηρίζονται 700 επενδυτικά σχέδια μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.
* Υλοποιούνται 17 μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα.
* Ενισχύονται 46.000 δικαιούχοι αγρότες της πρόωρης συνταξιοδότησης.
* Πριμοδοτούνται 126.000 δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης.
Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν γύρω στις 8.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ζητώντας πρόσθετες πιστώσεις, ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι η απορρόφηση πόρων εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις. Σε αυτή τη φάση που ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα υπάρξει αύξηση των απορροφήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442