Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων η θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης

Στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων η θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Πάχτα, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

27

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Πάχτα, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στη Συλλογική Απόφαση (ΣΑΕΠ 008) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι και ο φορέας διαχείρισης του έργου. Οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το 2003 ανέρχονται σε 50.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια έχει εκπονήσει την προμελέτη των αναγκαίων λιμενικών έργων στις θέσεις προσέγγισης των σκαφών, την κυκλοφοριακή μελέτη, την οικονομοτεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Περιφέρεια θα προκηρύξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης με ανάδοχο του διαγωνισμού, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, την προμήθεια των μεταφορικών μέσων (πλοίων) και του λοιπού εξοπλισμού, καθώς και τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της θαλάσσιας συγκοινωνίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ) θα αναπτυχθεί στον κόλπο της Θεσσαλονίκης και θα καλύπτει την περιοχή από το θαλάσσιο μέτωπο του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι τα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης. Αρχικά προβλέπεται η δημιουργία οκτώ στάσεων – θέσεων προσέγγισης των σκαφών:

Πλατεία Ελευθερίας, οδός Αγίας Σοφίας, Μακεδονία Παλάς, Ποσειδώνιο (Μέγαρο Μουσικής), Μαρίνα Αρετσούς (Καλαμαριά), Περαία, Νέοι Επιβάτες και Αγία Τριάδα.

Μελλοντικά, και εφόσον υπάρχει η σχετική ζήτηση, η θαλάσσια συγκοινωνία μπορεί να επεκταθεί και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του κόλπου της Θεσσαλονίκης και να δημιουργηθούν πρόσθετες στάσεις.

Ο κ. Πάχτας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, σε μια συνολική προσπάθεια για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης εκτός από μητροπολιτικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και σε κέντρο των Βαλκανίων, εντάσσει και το έργο της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας σε μια πλειάδα έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην ανάδειξη της πόλης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies