Απαγόρευση λειτουργίας του δικτύου Αλ Αραμπίγια στο Ιράκ λόγω «υποκίνησης στη βία»
Κλειστά για απροσδιόριστο διάστημα πρόκειται να παραμείνουν από τη Δευτέρα τα γραφεία του αραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Διακυβέρνησης του Ιράκ. Λόγω «υποκίνησης στη βία κατά των συμμάχων» η απαγόρευση λειτουργίας.
51
Κλειστά για απροσδιόριστο διάστημα πρόκειται να παραμείνουν από τη Δευτέρα τα γραφεία του αραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Διακυβέρνησης του Ιράκ. Λόγω «υποκίνησης στη βία κατά των συμμάχων» η απαγόρευση λειτουργίας.
«Η ιρακινή αστυνομία έκανε έρευνες στα γραφεία του Αλ Αραμπίγια μετά την απόφαση του Συμβουλίου Διακυβέρνησης να κλείσει το γραφείο και να κατασχεθεί ο εξοπλισμός έως ότου το κανάλι παρουσιάσει γραπτή του δέσμευση ότι δεν θα ακολουθεί πλέον αυτή την τακτική [της εξώθησης στη βία» ανακοινώθηκε από την έδρα του δικτύου στο Ντουμπάι.
Η απαγόρευση λειτουργίας του Αλ Αραμπίγια ήλθε κατόπιν της μετάδοσης στις 16 Νοεμβρίου μηνύματος που αποδίδεται στον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος φέρεται να καλεί εκ νέου σε αντίσταση και σε επιθέσεις κατά των συμμαχικών δυνάμεων και των μελών του Συμβουλίου Διακυβέρνησης του Ιράκ.
Το αραβικό δίκτυο απορρίπτει το «κατηγορώ», όμως απεδέχθη να μην εκπέμπει από το Ιράκ έως ότου επιλυθεί δικαστικά το όλο ζήτημα, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του Αλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη. «Το αλ Αραμπίγια έχει δεσμευτεί και δεσμεύεται πάντα να υιοθετεί στην κάλυψη των γεγονότων μία αμερόληπτη και αντικειμενική πολιτική που θα βασίζεται στην ακρίβεια και τη διαφάνεια» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Τζαλάλ Ταλαμπανί δήλωσε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει για «ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» δίχως να προσδιορίσει. Όπως επισημαίνει το BBC, ο ίδιος ανέφερε πως το Συμβούλιο Διακυβέρνησης θα προσφύγει κατά του δικτύου στα ιρακινά δικαστήρια επί τη βάση του νόμου που απαγορεύει την εξώθηση στη βία από τα μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442