«Όχι» στις ταμειακές μηχανές στα ταξί επιμένει το ΣΑΤΑ
«Όχι» στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα ταξί αποφάσισε ομόφωνα το Σάββατο η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Η απεργία των ταξί συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 5 το πρωί της Κυριακής.
38
«Όχι» στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα ταξί αποφάσισε ομόφωνα το Σάββατο η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Η απεργία των ταξί συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 5 το πρωί της Κυριακής.
Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η γενική συνέλευση του ΣΑΤΑ τονίζεται ότι κανένας δεν θα παραγγείλει ταμειακή μηχανή, ενώ χαρακτηρίζεται βεβιασμένη και μή επαρκώς τεκμηριωμένη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Η διοίκηση του ΣΑΤΑ εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί τα προβλήματα μεθοδικά και, αν δεν αποδώσει ο διάλογος, να προχωρήσει ο κλάδος σε ανεβασμένης μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στη γενική συνέλευση παρέστησαν εκπρόσωποι σωματείων από πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, που για λογαριασμό των κομμάτων που εκπροσωπούν τάχθηκαν αλληλέγγυοι με τον κλάδο στο ζήτημα των ταμειακών μηχανών.
Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα -που ήλθε στη συνέντευξη έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του τομέα Μεταφορών του κόμματος Νίκο Αγγελόπουλο-, η οποία δήλωσε ότι η ΝΔ τάσσεται εναντίον των ταμειακών μηχανών, γιατί δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη, και είναι υπέρ της τοποθέτησης απλών εκτυπωτών, που είναι άλλωστε και η θέση του ΣΑΤΑ και του κλάδου.
ΑΠΕ
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442