Συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αντίδραση του πρύτανη
Υπό κατάληψη τελεί για δεύτερη μέρα το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδες αναρχικών που ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων στα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής. Στον ιστό του κτιρίου εξακολουθεί να κυματίζει μια μαύρη σημαία.
Υπό κατάληψη τελεί για δεύτερη μέρα το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδες αναρχικών που ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων στα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής. Στον ιστό του κτιρίου εξακολουθεί να κυματίζει μια μαύρη σημαία. Το γεγονός κατήγγειλε ο πρύτανης Γ.Μπαμπινιώτης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, ο πρύτανης καταγγέλλει δημόσια την κατάληψη του κτιρίου και τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας και δηλώνει την αδυναμία των πρυτανικών αρχών να προστατέψουν το Ίδρυμα.
Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας ζητώντας την απελευθέρωση των δύο Ισπανών κρατουμένων.
Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στο Λονδίνο έξω από τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ