Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Αναταραχή και… αυγά κατά του υπουργού Παιδείας σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Ηρακλείου

Αναταραχή και… αυγά κατά του υπουργού Παιδείας σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Ηρακλείου

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ Ηρακλείου την Κυριακή, όταν ομάδα φοιτητών ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων πέταξε αυγά κατά του αυτοκινήτου και της συνοδείας του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.

71

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της φοιτητικής εστίας του ΤΕΙ Ηρακλείου την Κυριακή, όταν ομάδα φοιτητών ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων πέταξε αυγά κατά του αυτοκινήτου και της συνοδείας του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.

Κατά την άφιξη του κ. Ευθυμίου στο ΤΕΙ, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν αυγά στο αυτοκίνητο του υπουργού και στη συνοδεία του και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα, καθώς και συνθήματα κατά της ΕΕ, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση των επτά συλληφθέντων κατά τα επεισόδια στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε το αίτημα των φοιτητών «όχι προοδευτικό, αλλά φοβικό» και «αίτημα που θα οδηγούσε σε καταστροφή και τη χώρα και τη δικιά τους προοπτική», επισημαίνοντας ακόμη ότι «οι 30 διαμαρτυρόμενοι δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τους 300 που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια».

«Είμαστε σ αυτή την αίθουσα 330 άνθρωποι και ήταν έξω 30 παιδιά, με λάθος κατά τη γνώμη μου απόψεις, γιατί το να φύγει η χώρα από την ΕΕ σημαίνει καταστροφή του μέλλοντος αυτών των παιδιών όσον αφορά στα πτυχία τους. Αν φύγουμε από την ΕΕ σημαίνει ότι τα πτυχία τους θα ήταν αναγνωρίσιμα μόνο στην Ελλάδα και δεν θα είχαν προοπτική και μέλλον σ αυτή τη νέα πραγματικότητα που ζει η χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου.

«Ελπίζω» συνέχισε, «όταν και όπως πρέπει υπάρξει ένας διάλογος πραγματικός -γιατί το σύνθημα ή το αυγό δεν είναι διάλογος, δεν υπάρχουν ομιλούντα αυγά- όταν έλθουν από το σύνθημα στο διάλογο, νομίζω ότι θα μπορεί να πεισθεί ο κάθε άνθρωπος ότι αυτά τα αιτήματα δεν βοηθούν τις ανώτατες σπουδές».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies