
Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων έως το τέλος του 2003, δεσμεύθηκε η κυβέρνηση
Αθήνα: «Ούτε ένα σεντ αύξηση στα φάρμακα δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου» δεσμεύτηκε στη Βουλή την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Φώτη Κουβέλη (ΣΥΝ).
Αθήνα: «Ούτε ένα σεντ αύξηση στα φάρμακα δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου» δεσμεύτηκε στη Βουλή την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Φώτη Κουβέλη (ΣΥΝ).
Παρά ταύτα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των πιο φθηνών και πιο παλιών φαρμάκων, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Κουλούρης, «να μην αποσυρθούν» και να στηριχθεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, για την οποία ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «συρρικνώνεται και χάνονται θέσεις», δεδομένης και της ευρωπαϊκής διεύρυνσης, που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στις τιμές των φαρμάκων.
Τέλος, απέναντι στην καταγγελία του κ. Κουβέλη ότι παρά τις διακηρύξεις σημειώνονται αυξήσεις στα φάρμακα, ο κ. Κουλούρης απάντησε ότι «μονάχα μία βιομηχανία με τρία φάρμακα παραβίασε το νόμο και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα».
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η «μαγική» επικοινωνιακή στρατηγική Τραμπ – Ποιό δεξί χέρι του αντικομμουνιστή Μακάρθι του την έμαθε
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο θα μηνύσει αυτόν του Εκουαδόρ Νομπόα για συκοφαντική δυσφήμιση
- Εκλογές Βουλγαρία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Ρούμεν Ράντεφ
- Δύο αμερικανοί «εκπαιδευτές» και δύο μεξικανοί νεκροί μετά από επιχείρηση εναντίον των καρτέλ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα


