Εγκύκλιο για τη μη απέλαση αλλοδαπών που αναμένουν την άδεια παραμονής προωθεί το ΥΠΕΣ
Τη μη απέλαση των αλλοδαπών, οι οποίοι αν και έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, δεν έχουν παραλάβει ακόμη την άδεια παραμονής στη χώρα, θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς την Πέμπτη λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί τον Ιούνιο.
Τη μη απέλαση των αλλοδαπών, οι οποίοι αν και έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, δεν έχουν παραλάβει ακόμη την άδεια παραμονής στη χώρα, θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς την Πέμπτη λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το υπουργείο θα ζητά τη μη απέλαση των αλλοδαπών που έχουν καταθέσει αίτηση, έως ότου υπάρξει οριστική απόφαση της διοίκησης για χορήγηση ή μη νέας άδειας παραμονής.
Επιπλέον, σε περίπτωση που η απόφαση της διοίκησης είναι αρνητική, τότε ο αλλοδαπός θα κρίνεται παράνομος και θα κινούνται οι διαδικασίες για την απέλασή του.
Μέχρι τον Ιούνιο οι αιτήσεις για τις άδειες παραμονής ανέρχονταν στις 473.000, από τις οποίες μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 320.000, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων που βρίσκονται στην Περιφέρεια.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59