Βουτιά στις τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα «βλέπει» στην έκθεσή της η Κομισιόν
Φόβους για την ύπαρξη «φούσκας» στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα εκφράζει η Κομισιόν στην έκθεσή της για την οικονομία. Η Κομισιόν κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση τιμών στα ακίνητα και ανάλογη αύξηση των στεγαστικών δανείων.
30
Φόβους για την ύπαρξη «φούσκας» στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την οικονομία. Η Κομισιόν κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση τιμών στα ακίνητα και ανάλογη αύξηση των στεγαστικών δανείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που επικαλούνται τα Νέα της Πέμπτης, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 12,5% το 1997, κατά 15,5% το 1998, 12,2% το 1999, 15,1% το 2000, κατά 17,6% το 2001 και 16,2% το 2002.
Σε ό,τι αφορά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2003, η Κομισιόν αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως επίσης και στην Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Μάλιστα, στην έκθεσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι η πτώση των τιμών αποτελεί ήδη γεγονός στην περίπτωση της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας.
Ανάλογες διαπιστώσεις κάνουν και οι Deutsche Bank και Κapa Research στις δικές τους εκθέσεις για την πορεία των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι «βλέπουν» σταθεροποίηση της κατάστασης από το 2005 και νέα τάση ανόδου.
Στην έκθεση της Κομισιόν επισημαίνεται επίσης ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία μείωση των τιμών των ακινήτων και να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την ιδιωτική κατανάλωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές της Αττικής με τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών είναι η Καισαριανή (έως 85%), η Κάντζα (έως 80%), ο Υμηττός και ο Καρέας (έως 75%).
Στον αντίποδα ο Κεραμεικός, η Μεταμόρφωση και η Λυκόβρυση (έως 35%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442